Tgrt Haber
03 Eylül 2014 16:45

Uyandığında Çince konuşuyordu

Yaklaşık iki sene önce yaşadığı trafik kazasından sonra komaya giren ve bir hafta komada kalan Avustralyalı Ben McMahon komadan çıktığında Çince’nin Mandarin lehçesini konuşuyordu.

Uyandığında Çince konuşuyordu
fırsat,Şanghay,İngilizce

İlk uyandığı sırada İngilizce’yi tamamen unutmuş olan Ben McMahon 3 gün sonra anadilini hatırlamaya başladı. McMahon, okul yıllarında Çince'nin bir lehçesi olan Mandarin'i öğrenmişti ancak hiçbir zaman akıcı olarak konuşaamıltı. Komadan çıktığında anadili gibi Mandarince konuşunca durumu fırsat bilen Ben McMahon, Şanghay'da ticaret okumaya başladı ve Çince tur rehberliği bile yaptı. Alışılmışın dışındaki bu olayın benzer örnekleri daha önce de yaşanmıştı. 2010 yılında 13 yaşında bir kız anadili olan Hırvatça yerine Almanca konuşmaya başlamış, geçen yıl ise Amerikalı bir savaş gazisi yaşadığı baygınlıktan sonra uyandığında İsveççe konuşmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...