Tgrt Haber
01 Eylül 2021 10:48

'Uyku tüyoları'nı TikTok'ta paylaştı milyonlar izledi viral oldu

Son zamanların en çok kullanılan sosyal medya platformu TikTok'ta bir doktorun 'Uyku tüyoları' paylaşımı viral haline geldi.

'Uyku tüyoları'nı TikTok'ta paylaştı milyonlar izledi viral oldu
tiktok,,uyku,

Dijitalleşen dünyaya uyum sağlayan birçok meslek grupları sosyal medya paltformlarında yer almaya başladı. Detroit'ten 48 yaşındaki bir doktor da TikTok'ta paylaştığı video ile milyonlarca kez izlendi. Dr. Anthony Youn, hızlı uykuya dalma yönetemlerini de içinde barındıran 'vücut tüyosu' videosuyla TikTok'ta yaklaşık 5 milyon, Instagram'da ise 1 milyona yaklaşık izlendi.

''UYUMADAN ÖNCE FISTIK EZMESİ YİYİN''

Dr. Youn, videosunda geceleri uykuya dalmakta zorlanan biri gibi davranıyor. Ameliyat kıyafeti giyen Youn, uyumadan önce bir kaşık fıstık ezmesi yemelerini öneriyor. Youn, ''Bu uykuya dalmanızı saplayacak triptofan içerir'' diye açıkladı.

Triptofan bir amino asit ve önceki çalışmalar vücutta hem serotonin hem de melatonini artırabildiğini, bunun da vücudun uyku-uyanıklık döngüsünü düzenlemeye yardımcı olduğunu saptamıştı.

STRES SEVİYESİNİ AZALTMA

Youn, fıstık alerjisi olanları da atlamadı ve fıstık ezmesi yerine süt, konserve ton balığı, yulafın da triptofan tarafından açısından zengin olduğunu belirtti. Youn, stres seviyelerini azaltma konusunda ise takipçileriyle şunları paylaştı:

 

 

 

''Gözlerinizi kapatmayı deneyin, sonra dörde kadar sayarak nefes alın, ardından sekize kadar sayarak nefes verin. Bunu birkaç kez yapın ve kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz.''

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...