Tgrt Haber
05 Temmuz 2022 13:59 - Güncelleme : 05 Temmuz 2022 15:16

Kara ve hava yetmedi denize de dadandılar! Uyuşturucu kaçakçılarının 'sualtı drone'ları ekipleri şaşkına çevirdi

İspanya'da polis ekipleri, Fas'tan deniz yoluyla uyuşturucu kaçakçılığı için üretilen 3 sualtını dronu ele geçirdi. 200 kilograma kadar uyuşturucu taşıdığı tespit edilen dronlardan ikisinin yapım aşamasında olduğu bildirildi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kara ve hava yetmedi denize de dadandılar! Uyuşturucu kaçakçılarının 'sualtı drone'ları ekipleri şaşkına çevirdi
İspanya,Drone,Su altı,Uyuşturucu

İspanya polisi yürüttüğü 14 aylık operasyon sonucunda, Fas'tan İspanya'ya Cebelitarık Boğazı üzerinden uyuşturucu kaçakçılığında kullanılmak üzere sualtı dronları üreten bir çetenin çökertildiğini duyurdu.

Cadiz, Malaga ve Barselona'da 8 kişinin gözaltına alındığı, aralarında gerekli teknik bilgiye sahip nitelikli helikopter pilotu olan bir baba ve oğlunun bulunduğu belirtildi.

Uyuşturucu kaçakçılığı için kullanılan sualtı dronlarına ilk kez el konulduğu belirtilerek, "Bu cihazlar, uyuşturucu kaçakçılarının büyük miktarlarda uyuşturucuyu Cebelitarık Boğazı üzerinden uzaktan taşımasını mümkün kılıyor" denildi.

DRONLAR FRANSIZ BİR ÇETEYE TESLİM EDİLECEKTİ

Dronların yapıldığı depoya gerçekleştirilen baskında 200 kilograma kadar uyuşturucu taşıyabilen 3 sualtı dronu ele geçirildiği, birinin yapımının tamamlandığı, 2'sinin ise yapım aşamasında olduğu kaydedildi. Yapımı tamamlanan sualtı dronunun kokain kaçakçılığında kullanılmak üzere Fransız bir çeteye teslim edilmesinin amaçlandığı vurgulandı.

DRONLARA GPS SİSTEMİ YERLEŞTİRMİŞLER

Sualtı dronlarında GPS (navigasyon) sistemi bulunduğu, dünyanın herhangi bir yerinden uyuşturucu tacirleri tarafından çalıştırılabildiği ifade edildi. Özellikle uyuşturucu taşımaya yönelik çok çeşitli hava, kara ve deniz araçları yapımında uzmanlaştığı ifade edilen çete üyeleri, araçları Danimarka, İtalya, Fransa ve

İspanya'daki suç örgütlerine tedarik etmekle suçlanıyor. Operasyonda ayrıca büyük miktarda uyuşturucu, 157 bin 300 eurodan fazla nakit para ve 6 insansız hava aracı ele geçirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...