Tgrt Haber
28 Ekim 2021 14:13

Uyuşturucu taşıyan denizaltıyı Kolombiya'da yelkenli gemi yakaladı

18. yüzyıldan kalma bir tasarıma sahip olan yelkenli gemi, Kolombiya kıyılarında yasadışı uyuşturucu kaçakçılığı yapan yüksek hızlı bir narko denizaltının yolunu keserek ele geçirdi.

Uyuşturucu taşıyan denizaltıyı Kolombiya'da yelkenli gemi yakaladı
denizaltı,,uyuşturucu,,gemi,

Geçtiğimiz günlerde Ekvador Donanması, 18. yüzyıl tarzı yelkenliyle, kaçakçılık yapan denizaltıyı Kolombiya ile Pasifik'teki Ekvador Adaları arasındaki uluslararası sularda yakaladığını açıkladı. Denizaltında bulunan üç Ekvadorlu, bir Kolombiyalı toplamda 4 mürettabat tutuklandı, denizaltına ise el konuldu. 

CNN International'ın haberine göre, ordunun gemide bulunan uyuşturucuların türü veya miktarı hakkında herhangi bir ayrıntı vermediğini belirtti. Ekvador ordusu, adı Duayans olan yelkenliyle tatbikat yapıldığı esnada kaçakçılık yapılan denizaltının fark edildiğini bildirdi.

Düşük profilli gemiler yani narko denizaltıları, genellikle uyuşturucu kartelleri tarafından uyuşturucuların kuzeye, ABD'ye taşınmadan önce Kolombiya'dan Orta Amerika'ya kaçırılmasında kullanılıyor.

Bu denizaltılar, yüksek hızları, sudaki alçak pozisyonları nedeniyle takip edilmesi ve yakalanması zor olacak şekilde tasarlanıyor. Bu yüzden de kaçakçıların gözdesi oluyor.

 

Gemi, radar, sonar ve kızılötesi sistemlerin yanı sıra çıplak gözle de tespit edilemeyebiliyor. Uyuşturucu mücadele kurumları için ise bu büyük bir zorluğa neden oluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...