Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Haziran 2022 21:25 - Güncelleme : 12 Haziran 2022 21:26

Uzak Doğu'da tansiyon yükseldi: Kuzey Kore'nin topçu atışları Güney Kore'yi kızdırdı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un ülkenin savunma kapasitesinin artırılması çağrısında bulundu. Çağrının ardından Kuzey Kore ordusu denize doğru topçu atışları yaptı. Güney Kore, atışlara sert şekilde cevap verileceğini duyurdu.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Uzak Doğu'da tansiyon yükseldi: Kuzey Kore'nin topçu atışları Güney Kore'yi kızdırdı
kuzey kore,güney kore

Kuzey Kore ordusu Kim Jong-un'un çağrısının ardından denize doğru topçu atışları gerçekleştirdi. Atışların ardından Güney Kore sert bir cevap verilmesi için hazırlıklara başladı.

ALARM SEVİYESİ YÜKSELTİLDİ

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, yaptığı açıklamada, Kuzey Kore ordusunun sabah saatlerinde topçu atışları yaptığına dair işaretlere ulaştıklarını kaydetti.

Açıklamada, ordunun, provokasyonlara karşı alarm seviyesinin yükseltildiği belirtildi.

SERT ŞEKİLDE CEVAP VERİLECEK

Kuzey Kore silahlı kuvvetlerinin silah sistemlerini geliştirdiğine ve bunun Güney Kore'ye tehdit oluşturabileceğine işaret edilen açıklamada, buna sert şekilde cevap verileceği kaydedildi.

Güney Kore basınında bugün çıkan haberlere göre, Japonya, ABD ve Güney Kore savunma bakanları, Kuzey Kore'nin yılbaşından beri sürdürdüğü füze denemeleri karşısında ortak tatbikatlar düzenlenmesinde anlaştı.

KİM'DEN 'SİLAH GELİŞTİRME' HAMLESİ

Kore Merkezi Haber Ajansına (KCNA) göre, dün başkent Pyongyang'da, iktidardaki İşçi Partisi Merkez Komitesi Genel Kurul Toplantısına katılan Kim, ülkesinin silah geliştirmeyi sürdüreceğini duyurmuştu.

Kim, konuşmasında, Kuzey Kore'nin oldukça ciddi bir güvenlik ortamıyla karşı karşıya olduğunu ve bunun daha da ağırlaşabileceğini söylemişti.

17. KEZ FÜZE DENEDİLER

Nükleer silahlara atıfta bulunan Kim, söz konusu durum karşısında silahları geliştirmenin meşru müdafaa hakkının kullanılması olduğunu belirtmişti.

Kuzey Kore ordusu, en son 5 Haziran'da kısa menzilli 8 balistik füze denemişti. Son denemeyle Kuzey Kore 2022 başından bu yana 17. kez füze denemesi yapmış oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...