Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 May 2015 15:32

Uzaya gönderilen kargo aracı dünyaya düştü

Uluslararası Uzay İstasyonu'na su, gıda maddesi ve hediyeler götüren Rus kargo aracı kontrolden çıkarak dünyaya düştü.

Uzaya gönderilen kargo aracı dünyaya düştü
Rus, rus kargo aracı, uzay aracı

Geçtiğimiz hafta salı günü Baykonur'daki uzay üssünden gönderilir gönderilmez yaşanan bir takım sorunlar nedeniyle kontrolden çıkan Rus kargo aracı bugün Dünya'ya düştü. Uluslararası Uzay İstasyonu'na bilimsel materyallerin yanı sıra su, gıda maddesi ve ayrıca 9 Mayıs Zafer Günü vesilesiyle özel objeler götüren Progress M-27M adlı Rus kargo aracının büyük bölümü atmosfere girdiğinde yanarak yok oldu. Geri kalan kısımlarının ise Pasifik Okyanusu’na düştüğü belirtildi. Rus uzay dairesi Roskosmos'un olaya ilişkin soruşturma başlattığı ve raporun önümüzdeki hafta Perşembe günü açıklanmasının beklendiği ifade edildi.
Geçtiğimiz Salı günü uzaya gönderilen araçta rokette ateşleme sorunu yaşanırken aynı zamanda iki anten de açılmamıştı. Böylece navigasyon sorunu baş göstermiş ve araç yörüngeyi şaşırmıştı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...