Tgrt Haber
29 Temmuz 2021 11:50

Uzun süren Covid-19'un sırrı ortaya çıktı

Koronavirüse yakalandıktan sonra hastalığı kısa sürede atlatamayan hastaların, neden Covid-19 hastalığının uzun sürdüğü ortaya çıktı.

Uzun süren Covid-19'un sırrı ortaya çıktı
covid-19,koronavirüs

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan Covid-19 pandemisi tüm dünyada etkisini sürdürürken Hindistan'da ortaya çıkan Delta varyantı vaka sayılarında artışa neden oldu. Son zamanlarda artan vakaların çoğunun Delta'dan kaynaklandığı belirtilirken uzun süre Covid-19'u atlatamayanların sırrı çözüldü. Covid-19'a yakalanan bazı insanlar, koronavirüsü aylarca atlatamadı. 

EPSTEIN-BARR VİRÜSÜYLE BAĞLANTILI

Uzun süreli Covid-19 hastalarının sağlığına kavuşamaması konusunda yürütülen araştırmalardan sonuçlar ortaya çıktı. İngiliz Metro'nun haberine göre, uzun süreli Covid-19 hastalarıyla Epstein-Barr virüsü arasında bağlantı bulundu. Uzun Covid ile yeniden aktif hale gelen EBV (küresel nüfusun yaklaşık yüzde 90'ını enfekte ettiği düşünülen bir virüs) arasında güçlü bir ilişki olduğu belirtildi.

HASTALARIN ÜÇTE İKİSİNDE POZİTİF

Bilim insanları koronavirüsün bilim insanları koronavirüsün aktif olmayan veya 'gizli' virüsleri yeniden etkinleştirebileceğini düşünüyor. Bu da bazı insanların neden koronavirüsü 18 ay boyunca atlatamadığını sorusuna cevap veriyor. 

Araştırmanın baş yazar Jeffrey Gold, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

''Test ettiğimiz uzun süreli Covid hastalarının üçte ikisinin EBV reaktivasyonu için pozitif olduğunu bulduk. Dolaşımdaki EBV DNA'sını saptamak için bir PCR testi eklediğimizde, birkaç hastada daha EBV reaktivasyonu saptadık.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...