Tgrt Haber
21 Ocak 2014 15:13

Vahşet görüntüleri Balkan medyasında

Anadolu Ajansı BHS servisince bölge medyasına servis edilen haber ve fotoğraflar, Balkanlar'daki medyada geniş yer aldı

Vahşet görüntüleri Balkan medyasında
Vahşet görüntüleri, Balkan medyasında, vahşetin belgeleri, vahşetin fotoğrafları, haber ve fotoğraflar,

Anadolu Ajansı'nın (AA) Boşnakça-Hırvatça ve Sırpça (BHS) servisince de yayınlanan, Suriye’de, Esed rejimi tarafından işlenen savaş suçlarını belgeleyen fotoğraf ve haber, Balkanlar'daki medyada geniş yer buldu. Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna merkezli Balkan ülkelerine yönelik yayın yapan “Aljazeera Balkans”, “Esed’in askerlerinin zulmünün kanıtı” başlığıyla verdiği haberde, Esed rejimine bağlı askerlerin yaptığı işkencelere dayanayarak hayatını kaybeden kişilere ait fotoğrafların, Esed’e bağlı bir askeri polis tarafından çekildiği kaydedildi.
Bosna Hersek’in en fazla ziyaret edilen haber portalı ''Klix.ba'' ise “Esed’in eski askeri, 11 bin kurbanı görüntüleyip, delillerle birlikte kaçtı” başlığıyla haberi yayınladı. Belgelendirme ve fotoğraflama ile yükümlü “Sezar” kod adlı eski askeri polisin 2011 yılından bu yana kaydedilen görüntü ve belgelerle ülkeden kaçtığına yer verilen haberde ayrıca, söz konusu fotoğraf ve belgelerin, Suriye’de sistemli bir şekilde katliamlar yapıldığının kanıtı olduğu ifade edildi. Bosna Hersek'in Oslobodjenje gazetesinde ise "Esed’in eski askeri, 11 bin kurbanı görüntüleyip, delillerle birlikte kaçtı" başlığıyla okuyucularına duyurduğu haberde, Esed rejimine bağlı eski askeri polisin, iki yıl boyunca 55 bin fotoğraf çektiği, ancak rejimin izlediği politikadan rahatsızlık duyduğu için muhaliflerle iletişime geçtiği ve disklere kaydettiği bu görüntüleri kendilerine teslim ettiği kaydedildi. Sırbistan’ın önde gelen gazetelerinden Blic ise, “Suriye’deki işkencelere dair ürpertici fotoğraflar” başlığıyla haberi okuyucularına duyurdu. Muhaliflerin girişimleri sonucu, İngiltere’de savaş suçu ve insanlığa karşı suçlar konusunda söz sahibi uluslararası hukukçular, adli tıp ve adli fotoğraf konusunda uzman kişilerden oluşan özel bir komisyonun, söz konusu fotoğraf ve belgelere dayanarak hazırlayacağı raporun, Lahey’deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne sunulacağı kaydedildi. Karadağ’ın devlet televizyonu RTCG ise AA logosuyla, “Suriye’deki işkencelere dair kanıtlar yayımlandı” başlığıyla haberi yayınladı. Esed birliklerinde askeri polis olarak görev yapan “Sezar” lakaplı kişinin, ülke genelindeki işkenceleri, açlığı ve katliamları görüntülediği ve kayıtlı tüm bu görüntülerle ülkeden kaçtığına haberde yer verildi. Hırvatistan’ın yüksek tirajlı gazetelerinden Jutarnji de “Bugüne kadarki en güçlü kanıtlar” başlığıyla yayımladığı haberde, Suriye’de Esed rejimine ait birliklerin 11 bin kişiye yönelik işkence ve cinayetlerine dair korkunç görüntülerin ortaya çıktığını duyurdu. Haberde ayrıca, söz konusu bu delillerin, başta ABD ve Avrupa Birliği (AB) ülkeleri olmak üzere, uluslararası toplumun Esed üzerindeki baskısını artıracağı kaydedildi. AA'nın BHS servisi tarafından bölge medyasına servis edilen haber ve görüntüler, söz konusu medya organlarının yanı sıra çok sayıda haber portalı ve televizyon kanalında da yer aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...