Tgrt Haber
27 May 2022 15:00 - Güncelleme : 27 May 2022 15:29

Vaka sayısı 3 milyonu aştı, halk hastalıktan kırılıyor! Kuzey Kore lideri Kim'den 'ölümsüz aşk iksiri'

Bir haftada Covid-19 hasta sayısının 3 milyonu aştığı Kuzey Kore'de aşılama programı start verdi. Çin'den geldiği belirtilen aşılar sınırlı sayıdaki askere yapılırken aşılar halka 'Kim Jong Un'un ölümsüz aşk iksiri' olarak sunuyor. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Radio Free Asia
Çin'in gönderdiği aşılar 'majestelerinden gelen bir sevgi aşısı' olarak sunuldu.
Kim Jong Un,Covid-19,Kuzey Kore
Çin'in gönderdiği aşılar 'majestelerinden gelen bir sevgi aşısı' olarak sunuldu.

Dünya Covid-19’a yavaş yavaş veda ederken sınırlarını dışarıya kapatan Kuzey Kore’ye virüsü yeni giriş yaptı. Vaka sayısı bir haftada 3 milyonu aşarken 69 kişi hayatını kaybetti. Kuzey Kore'de aşı programı yeni başladı. Aşıların ulusal inşaat projelerinde çalışan askerler için ayrıldığı kaydedildi. İki isimsiz kaynak, aşı kampanyasının bölgede gezen propaganda araçlarının hoparlörlerinden 'Kim'den zarif bir hediye' duyurusuyla başlatıldığını kaydetti.

MAJESTELERİNDEN SEVGİ AŞISI

Kim, Covid-19 aşılarını propaganda aracına dönüştürdü. Kovid aşısı 'Kim Jong Un'un ölümsüz aşk iksiri' olarak sunuldu. Bir haber kaynağı yayın araçlarının 'Ölümsüz Aşk İksiri'ni hazırlayanlara övgüler yağdırdığını belirtti. Aşıların Çin’den geldiği belirtilirken ülkede aşıların 'majestelerinden gelen bir sevgi aşısı' olarak isimlendirildiğini söyledi. Hükümet yetkilisi yapılan aşıların Çin'den geldiğini açıkladı ama türünün ne olduğunu belirtmedi.

Kuzey Kore, ilk Kovid vakasını 12 Mayıs'ta doğruladı. İlk vakanın açıklanmasının üzerinden daha bir ay geçmeden ülkede vaka sayısı 3,2 milyonu aştı ve 69 kişi hayatını kaybetti. Uzmanlar ülkenin neredeyse tamamının aşısız olması nedeni ile salgının bir felakete dönüşeceğinden endişe ediyorlar. Devlet kontrolündeki Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA) geçtiğimiz günlerde hastalığın kontrol altında olduğunu iddia etti.

Vaka sayısı 3 milyonu aştı, halk hastalıktan kırılıyor! Kuzey Kore lideri Kim'den 'ölümsüz aşk iksiri'

YÖNETİM REDETTİ, HALK MUTSUZ

Kim, geçen Eylül ayında Çin'den gelen yaklaşık üç milyon doz Sinovac aşısını reddetmiş ve daha fazla ihtiyacı olan ülkelere gönderilmesini istemişti. Bu haftanın başlarında ABD Başkanı Joe Biden'ın aşı yardımı teklifini de cevapsız kaldı. 

Kaynak: Radio Free Asia
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...