Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Şubat 2019 01:43

Venezuela'da muhalif liderin gelirleri soruşturuluyor

Latin Amerika ülkesi Venezuela’da muhalif lider Juan Guaido'nun bazı ulusal ve uluslararası kurumlardan gerekçesiz para aldığı iddiasıyla gelirleri halkında soruşturma başlatıldı.

Venezuela'da muhalif liderin gelirleri soruşturuluyor
venezuella,Juan Guaido,gelirlileri

Venezuela Devlet Denetçiliğinden yapılan açıklamada, Guaido'nun geliri hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, çoğu batı ülkesince geçici başkan olarak tanınan Ulusal Meclis Başkanı Guaido'nun "uluslararası ve ulusal kurumlardan herhangi bir gerekçe göstermeden para aldığı" iddia edildi.

Kurumun Başkanı Elvis Amoroso, milletvekillerinin anayasaya göre görevleri sırasında özel ya da başka bir kamu görevi nedeniyle para alamayacağına dikkati çekerek, Guaido'nun mal varlığı bildirgesinde bazı sahte veriler olduğunu söyledi.

Guaido, suçlu bulunması durumunda para ya da kamu görevinden men cezası alabilir. Böyle bir durumda milletvekilliği ve meclis başkanlığı görevi düşebilir. Ayrıca Guadio hakkında ceza davası açılabileceği de değerlendiriliyor.

- VENEZUELA KRİZİ

Venezuela'da çoğunluğu muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin Başkanı Juan Guaido, muhaliflerin mitinginde kendini "geçici devlet başkanı" ilan etmiş ve başta ABD olmak üzere Avustralya, Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Şili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından tanınmıştı. Son olarak Avrupa Parlamentosu (AP) aynı yönde adım atmıştı.

Meksika, Türkiye, Rusya, İran, Küba, Çin ve Bolivya ise Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümetine desteklerini yinelemiş, Maduro da gelişmeler üzerine ABD ile diplomatik ve politik ilişkileri kestiğini ancak ticari ilişkinin süreceğini duyurmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'ya asker göndermeyi "seçeneklerden biri" olarak gördüğünü söylemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...