Tgrt Haber
20 May 2022 11:15 - Güncelleme : 20 May 2022 15:50

'Veto' resti Türkiye karşıtlarını harekete geçirdi, Fox News Fetöcü ağzıyla ağır suçlamalar yöneltti

Ankara'nın PKK üyelerini barındıran Finlandiya ve İsveç’i NATO üyeliği konusunda haklı vetosu Türkiye karşıtlarını harekete geçirdi. Fox News'te yayınlanan analiz haberde FETÖ’cülerin Türk askeri ile ilgili ağır ithamlarına yer verilirken, "Türkiye'nin NATO’dan atılmasının zamanını geldi" ifadelerine yer verildi.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Fox News
Yazıda FETÖ'cü generalin Türk Ordusu ile ilgili düşmanca ifadelerine de yer verildi.
NATO,Recep Tayyip Erdoğan,Rusya
Yazıda FETÖ'cü generalin Türk Ordusu ile ilgili düşmanca ifadelerine de yer verildi.

Türkiye, PKK üyelerini ülkelerinde barındıran Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyelik müzakerelerini veto etmesi dünyanın gündeminde. Haklı tavır ise Türkiye karşıtlarını harekete geçirdi. Her fırsatta Türkiye'ye saldıran Fox News bu kez Fetöcülerin tezleriyle analiz yayınladı. Analizde Türkiye, Rusya’nın NATO içindeki gizli silahı olmakla itham edildi.

FETÖ’cü eski generallin de görüşüne yer verilen haberde, "Finlandiya ve İsveç konusunda Türkiye'nin çıkarcı davrandığı" yorumuna yer verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin Finlandiya ve İsveç'i NATO’ya katılımını engellemekle tehdit ettiği, bunun nedeninin ise terör üyelerinden ziyade Rusya'nın Ankara üzerindeki etkisi olabileceği iddia edildi. Yazıda Türkiye’nin Rus oligarkların paraları için güvenli liman haline geldiği yönünde çirkin ifadelere de başvuruldu. 

S-400 HAZIMSIZLIĞI ARTI

Yazıda Türkiye’nin Rusya ile S-400 anlaşmasına da dikkat çekildi. Bunun NATO güvenliğini ve Amerikan-Türkiye istihbarat paylaşımını tehlikeye atabileceği yazıldı. Hudson Enstitüsü'nden eski bir NATO Genel Sekreter Yardımcısı olan Marshall Billingslea, “Türkiye, kendi çıkarlarına uygun ve NATO'nunkine ters düşen tavırlar alıyor” dedi. Billingslea, Ankara'nın bağımsız bir aktör olduğunu ve Ruslara fayda sağlayan kararlar aldığını söyledi. Billingslea, öte yandan Türkiye'yi Ukrayna'ya insansız hava araçları teslim etmesinden dolayı çıkarcılıkla suçladı.

TÜRK ORDUSUNA AĞIR İTHAM

Washington'daki Jamestown Vakfı'nda Rusya ve Ortadoğu İşleri uzmanı olan Theodore Karasik ise Türkiye'nin Rusya'nın hedef listesinde olmaktan kaçındığını iddia etti. Karasik, Erdoğan'ın Fin ve İsveç’e yönelik tepkilerini diğer ülkelerin takdirini almak için kullandığını ve Türkiye'nin bundan faydalanacağını belirtti.

FETÖ'CÜ GENERALDEN FEYİZ ALDILAR

Yazıda FETÖ'cü general Mehmet Yalınalp’ın "Binlerce askeri personelin tarihsel tasfiyesi daha hızlı bir hız aldıkça, ben ve Türk meslektaşlarım aşırı milliyetçi, batı karşıtı önemli bir yükseliş gözlemliyoruz. NATO'daki yeni Türk askeri personeli radikal bir zihniyete sahip. Bazıları NATO'nun değerlerini sorguluyor ve hatta Batılı örgütlerden nefret ediyor. Rusya, Çin ve İran yanlısı duygulara sahipler” ifadelerine de yer verildi.

PİPES’TEN TÜRKİYE DÜŞMANLIĞI HAD SAFHADA 

Anlizde bazı yorumcuların ve Orta Doğu Forumu'nun Başkanı Daniel Pipes’in Türkiye düşmanlığı yapan ifadelerine de değinildi.  Pipes, "Türkiye'nin NATO'ya ait olduğunu düşünmüyorum. Bunu on yıldır söylüyorum. Türkiye'yi NATO'dan çıkarmanın zamanı geldi. Bırakın Rusya'ya, Çin'e gitsin. Geçmiş olsun. Türkiye 1952'den 2002'ye kadar NATO için çok iyi bir müttefikti ama son 20 yıldır çok kötüydü. Müttefik bile değil... NATO'ya düşman politikalar, NATO üyelerine, Yunanistan gibi üyelere karşı saldırgan. Suriye'nin işgaline katılıyor, Avrupa'yı Suriyeli göçmenlerle tehdit ediyor" demişti.

Kaynak: Fox News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Cengiz22 Mayıs 2022 10:52

Çatlasınlar

Sonraki Haber Yükleniyor...