Tgrt Haber
15 Temmuz 2022 10:34 - Güncelleme : 15 Temmuz 2022 10:51

ABD'li turist canını hiçe saydı! Özçekim yapmak isterken Vezüv Yanardağı'na düştü

İtalya'daki Vezüv Yanardağı'na yasaklı bir bölgeden çıkan ABD'li turistlerden biri, özçekim yapmak isterken canından oluyordu. 23 yaşındaki turist, Vezüv Dağı'nın kraterine düşerek yaralandı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Independent
ABD'li turist canını hiçe saydı! Özçekim yapmak isterken Vezüv Yanardağı'na düştü
italya,turist,yanardağ

İtalya'da ABD'li bir turist aile, Napoli'deki Vezüv Yanardağı'nın zirvesine doğru giden yasaklı bir patikayı keşfetti ve yasağı hiçe sayarak Vezüv Dağı'na çıktı. İtalyan basınında yer alan haberlere göre, ABD'li aileden 23 yaşındaki erkek turist, telefonunu özçekim yapmak isterken 1280 metrelik volkanın zirvesinden düşürdü. Elinden düşürdüğü telefonu geri almak için yanardağ ağzına inmeye çalışan genç, dengesini kaybetti ve birkaç metre aşağı yuvarlandı.

Volkanda bulunan rehberler, turist genci güvenli bir alana çekebilmek için kraterin içine iple inmek zorunda kalırken polis müdahale etti ve bir kurtarma helikopteri özçekim uğruna canını hiçe sayan genç için acil olarak havalandı. 

Hastaneye kaldırılan gencin kollarında ve sırtında kesik ve çürükler olduğu, 3 akrabasıyla beraber kamu arazisini işgal gerekçesiyle soruşturma açıldığı bildirildi.

ABD'li turist canını hiçe saydı! Özçekim yapmak isterken Vezüv Yanardağı'na düştü

Öte yandan Napoli'ye yaklaşık 9,5 kilometre uzaklıktaki Vezüv, milattan sonra 79 yılında Roma İmparatorluğu'nun Pompeii kentini yok eden ve 16 bin kişinin ölümüne neden olan kötü şöhretli patlamayla biliniyor.

Vezüv en son 1944'te patladı. Uzmanlar bunun 1631'de başlayan bir döngünün sonu olduğunu söylüyor.

Kaynak: The Independent
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...