Tgrt Haber
16 Ekim 2020 10:15

Vietnam'da 13 kurtarma görevlisi öldü

Güneydoğu Asya ülkesi Vietnam'da Thua Thien-Hue şehrinde bir hidroelektrik santrali inşaatında yaşanan toprak kaymasına yardım için bölgeye sevk edilen kurtarma görevlileri, yeni bir toprak kaymasının kurbanı oldu.

Vietnam'da 13 kurtarma görevlisi öldü
Vietnam,,toprak kayması,,kurtarma görevlisi

Devlete ait 'Vietnam News' internet sitesinde yer alan habere göre, 11'i asker 13 kurtarma görevlisi, baraj yolunda konakladıkları orman karakolunun bulunduğu tepenin çökmesi sonucu toprak altında kaldı. Kurtarma ekibindeki 8 kişi göçükten kaçmayı başarırken, göçük altında yaşamını yitiren 13 personelin naaşlarına ulaşıldı.

Öte yandan, yetkililer hidroelektrik santrali inşaatındaki toprak kaymasının ardından bölgeye halen erişim sağlanamadığını, göçük altındaki onlarca kişinin halen kayıp olduğunu bildirdi.

Vietnam'da, ülkenin orta kesimlerindeki yoğun yağışların yol açtığı seller ve toprak kaymalarında geçen haftadan bu yana 36 kişi yaşamını yitirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...