Tgrt Haber
28 Temmuz 2021 11:52

Virüs kaynağına geri döndü: Yasaklar başladı

ABD ile Çin arasındaki “koronavirüsün kaynağı” gerilimi devam ediyor. ABD Çin’i suçlarken Çin’den ABD’ye misilleme geldi ve DSÖ’den Fort Detrick laboratuvarının incelenmesini istedi. Bunun için 15 milyon Çinli imza attı. Delta varyantının giriş yaptığı Çin’de son durum nedir? Çin'den 9 şehre yayılan Delta varyantı için ilginç önlemler…

Virüs kaynağına geri döndü: Yasaklar başladı
Delta virüsü,çin,DSÖ,ABD,Fort Detrick

TGRT HABER | ÖZEL

ABD koronavirüsün kökeninin araştırılması için DSÖ'ye baskı yapmayı sürdürürken, Çin'den misilleme geldi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ABD'nin biyolojik silah programının merkezi konumundaki Fort Detrick laboratuvarının incelenmesi gerektiğini öne sürdü ve ABD’nin tavrını eleştirdi.  DSÖ, ilk vakaların ortaya çıktığı Wuhan kentine uluslararası bilim insanlarında oluşan bir heyet göndermişti. Çin, DSÖ’nün Covid-19’un kökenine yönelik araştırmanın ikinci planını kabul etmeyeceğini bildirmişti. Bunun üzerine DSÖ, Çin’i daha fazla işbirliği yapmaya çağırmıştı. Virüsün kaynağına dair tartışmaların tırmandığı bu dönemde Delta varyantı Çin’de yayılmaya başladı. Çin’de yaşayan gazeteci Wu Fan, tüm gelişmeleri TGRT Haber’e değerlendirdi.

 15 MİLYONDAN FAZLA ÇİNLİ ‘ARAŞTIRILSIN’ DEDİ

Çin’de yaşayan gazeteci Wu Fan, “Çin’de ABD’deki Fort Detrick Laboratuvarı başta olmak üzere tüm viroloji laboratuvarlarının DSÖ tarafından araştırması için imza kampanyası başlatıldı. Bu imza kampanyasına 15 milyondan fazla insan katıldı. Söz konusu mektup, 17 Temmuz’da yayımladı ve ABD’den Covid-19’un kaynağına ilişkin üzerine düşeni yapması istedi” dedi.

VİRÜS KAYNAĞINA GERİ DÖNDÜ, 9 ŞEHRE YAYILDI

Çin’deki vakaların coronavirüsün Delta varyantı olduğuna dikkat çeken gazeteci Wu Fan, “ Nanjing kentinde başlayan vakalar 9 kente daha sıçradı. Ocak sonundan beri en yüksek günlük vaka sayısına ulaştı. Ancak Çin’de tedirgin edici bir durum şimdilik yoktur. Bu vakaların çoğunluğu hafif olup 4’ünün sağlık durumu ağırdır. Araştırmalara göre vakalara dünyayı saran Delta virüsünün yol açtığı gözüküyor” dedi.

Virüs kaynağına geri döndü: Yasaklar başladı

 ÖKSÜRÜK KESİCİ, ATEŞ DÜŞÜRÜCÜ, ANTİBİYOTİK, ANTİVİRÜS…

Salgının kontrol altında alınması için başta Nanjing olmak üzere 9 kentte önlemlerin alındığını belirten Wu Fan, “Mesela kutlamaların, toplantıların, spor etkinliklerin ve büyük çaplı etkinliklerin gerekli olmadıkça yapılmaması isteniyor. Kalabalık mekanlara kapasite sınırlaması getirildi. Maske ve sağlık uygulamaları sıklaştırıldı, kitlesel test uygulaması başladı. Eczanelerde öksürük kesici, ateş düşürücü, antibiyotik ve antivirüs olmak üzere 4 ilacın satışı geçici olarak durduruldu” dedi.  

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...