Tgrt Haber
11 May 2018 14:46

Volkan patladı, havalimanı kapandı!

Endonezya'da Merapi Yanardağı'ndan çıkan kül ve duman neredeyse 6 kilometre yükseğe çıkıyor. Dağın beş kilometre çapındaki herkesin bölgeden acil şekilde ayrılması istendi, Yogyakarta'daki Adisutjipto Havalimanı geçici olarak uçuşlara kapatıldı.

Volkan patladı, havalimanı kapandı!
endonezya,,volkan,

Pasifik Okyanusu'ndaki adalar ülkesi Endonezya, bir kez daha yanardağ dehşeti yaşıyor.

Yogyakarta kentinde yer alan 2 bin 968 metre yüksekliğindeki Merapi Yanardağı, bu sabah patladı. Volkandan gökyüzüne püsküren kül ve dumanlar, 5 bin 500 metre yükseğe çıkıyor.

Yetkililer, dağın 5 kilometre çapındaki alanda yaşayanların bölgeyi acilen terk etmesini istedi. Zorunlu tahliyenin başlamasıyla insanlar yollara döküldü.

Dumanın Yogyekarta'nın üstünü kaplaması üzerine kentteki Adisutjipto Uluslararası Havalimanı uçuşlara kapatıldı. Havalimanının ne zaman açılacağı belirsiz.

Cava adasında bulunan Merapi Yanardağı'nın 2010 yılında lav püskürtmesi nedeniyle 347 kişi hayatını kaybetmişti.

130 aktif yanardağa ev sahipliği yapan Endonezya, Pasifik Ateş Çemberi'nde yer alıyor. Devasa fay hattı, dünyanın en büyük su kütlesini boydan boya kat ediyor. Pasifik Ateş Çemberi, yeryüzünde en çok depremin meydana geldiği fay hattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...