Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Ağustos 2021 16:31

Volkanik patlama sonrası yeni ada keşfedildi

Japonya'da geçtiğimiz hafta bir denizaltı yanardağı patladı. Ardından Tokyo'nun yaklaşık bin 200 kilometre güneyinde bulunan Iwoto Adası yakınlarında yeni bir ada ortaya çıktı.

Volkanik patlama sonrası yeni ada keşfedildi
patlama,,japonya,,ada,

Japonya'da geçen hafta denizde meydana gelen volkanik hareketliliğin ardından Tokyo'nun yaklaşık bin 200 kilometre güneyinde yeni bir ada keşfedildi. Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Iwoto Adası yakınlarında ortaya çıkan yeni adanın 1 kilometre çapında ve C harfi şeklinde olduğu bildirildi.

VOLKANİK HAREKETLİLİK DEVAM EDEBİLİR

Adanın, Pasifik'teki Ogasawara Adaları'nın parçası olan Iwoto Adası'nın yaklaşık 50 km güneyindeki bir denizaltı yanardağının Cuma günü harekete geçmesinin ardından keşfedildiği kaydedildi. Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA) bölgedeki volkanik hareketliliğin devam etmesinin beklendiğini açıklarken, bölge açıklarında yoğun duman ve kül kitlelerinin görülebileceği uyarısında bulundu.

YENİ ADALAR SULAR ALTINDA KALMIŞTI

Volkanik yapısı ile bilinen bölgede 1904, 1914 ve 1986 yıllarında yeni adalar keşfedilmiş, fakat adaların tamamı zamanla sular altında kalmıştı. Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri, 1986 yılında bulunan adanın ise yaklaşık 2 ay sonra sulara gömüldüğünü açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...