Tgrt Haber
31 Mart 2014 15:38

Wall Street Journal, 'Erdoğan, 10 Yıl Daha Ülkeyi Yönetebilir'

Yerel seçim sonuçlarını 'Erdoğan'ın zaferi' olarak tanımlayan Wall Street Journal, 'Erdoğan, 10 yıl daha ülkeyi yönetebilir' dedi.

Wall Street Journal, 'Erdoğan, 10 Yıl Daha Ülkeyi Yönetebilir'
Wall Street Journal,yerel seçim sonuçları,erdoğan'ın zaferi,erdoğan ülkeyi yönetebilir,

Wall Street Journal gazetesi, "Türkiye'nin Başbakanı, gittikçe daha bölünmüş bir ülkede iktidarı için bir referandum olarak algılanan yerel seçimlerde kesin bir zafer elde etti gibi görünüyor" sözleriyle girdiği haber analizinde seçim sonucunun Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı için "sahne hazırladığı" yorumunu yapıyor. Erdoğan'ın seçimlerde "net bir zafer" elde etmesinin "Türkiye'nin türbülanslı siyaseti için yaygın sonuçları olabileceği" görüşüne yer veren gazete, "Sayın Erdoğan'ın belirleyici bir zafer ilanına rağmen çok az kişi seçimin siyasi istikrarsızlığın sonunu getirmesini bekliyor" dedi. WSJ şöyle devam etti:
"ERDOĞAN 10 YIL DAHA ÜLKEYİ YÖNETEBİLİR"
"Analistlere göre, Erdoğan, muhtemelen seçim sonuçlarını, muhaliflerinin otoriter olarak eleştirdikleri son dönemdeki politikaları için onay olarak yorumlayacak. Sonuç ayrıca, Başbakanı bu yaz yapılacak olan ve Türkiye'nin cumhurbaşkanının ilk defa doğrudan halk tarafından belirleneceği seçimde aday olmayı cesaretlendirebilir, bu da kendisine 10 yıl daha ülkeyi yönetme imkanı sağlayabilir".

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...