Tgrt Haber
17 Ocak 2022 10:30

Washington Post, Türk SİHA'larını manşetine taşıdı: Moskova'da alarma neden oldu

ABD’nin en büyük ve en köklü gazetelerinden biri olan Washington Post, Türk SİHA’larının başarısını manşetlerine taşıdı. Kiev-Moskova gerginliğinin ardından İHA ve SİHA’larımızın Ukrayna’ya sağladığı güce dikkat çekti.

Washington Post, Türk SİHA'larını manşetine taşıdı: Moskova'da alarma neden oldu
Rusya,Ukrayna,ABD,SİHA,İHA

Ukrayna ile Rusya arasındaki gerginlik bazen hat safhalara ulaşıyor. Rusya’nın askeri hareketliliğine karşı Ukrayna, Bayraktar TB2’leri kullanarak Rus yapımı sistemlerin hedef alındığını açıklamıştı. ABD’nin en büyük ve en köklü gazetelerinden biri olan Washington Post, Ukrayna’ya satılan yerli ve milli Türk yapımı Silahlı İnsansız Hava Araçlarının (SİHA) rolüne dikkat çekti.

"DENGELER DEĞİŞİYOR"

Gerçekleştirilen saldırıdan önce Türk SİHA’larının sadece keşif uçuşu için kullanıldığı bilgisi aktarılan haberde, "Bu, Rusya için Ukrayna'nın bölgedeki askeri dengeyi potansiyel olarak değiştirmek için cephaneliğini artırdığının bir başka işaretiydi." denildi.

Washington Post, Türk SİHA'larını manşetine taşıdı: Moskova'da alarma neden oldu
Washington Post, Ukrayna’ya satılan yerli ve milli Türk yapımı Silahlı İnsansız Hava Araçlarının (SİHA) rolüne dikkat çekti.

TÜRK SİHA'LARI UKRAYNA'DA ÜRETİLECEK

Kiev yönetiminin Türkiye'den satın aldığı SİHA'ların Rusya’yı alarma geçirdiği vurgusu yapılan yazıda, "Türkiye ve Ukrayna, aynı zamanda Ukrayna'da SİHA üretim tesisi kurmak için anlaştı." ifadesi kullanıldı. Ukraynalı askeri uzman Serhiy Zgurets'in "Bu durumun elbette düşmanlıklar için tamamen farklı koşullar oluşturduğu düşüncesindeyim. Düşman üzerinde duygusal ve gerçek bir etki unsuru." şeklindeki görüşüne yer verildi.

Washington Post, Türk SİHA'larını manşetine taşıdı: Moskova'da alarma neden oldu
Rusya’nın askeri hareketliliğine karşı Ukrayna, Bayraktar TB2’leri kullanarak Rus yapımı sistemlerin hedef alındığını açıklamıştı.

"UKRAYNA'YA İLHAM VERDİ"

Washington Post, Bayraktar TB2'lerden bahsederken, "Ülkelere geleneksel hava kuvvetini sürdürme maliyetinin çok altında gizli hava gücü sunuyor. Libya ve Suriye'deki çatışmalarda belirgin bir şekilde bulundular, ancak belki de Azerbaycan'ın 2020'de Ermenistan'a karşı TB2'leri kullanması Ukrayna'ya ilham verdi." ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...