Tgrt Haber
24 Kasım 2015 00:03

Washington'da 'DAİŞ zirvesi' gerçekleşti

DAİŞ karşıtı koalisyona katılan ülkelerin ABD'deki büyükelçileri ve diplomatları, ABD Başkan Yardımcısı Biden ile Washington'da bir araya geldi.

Washington'da 'DAİŞ zirvesi' gerçekleşti
abd, büyükelçiler, washington, daiş,

 ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Paris, Beyrut, Bağdat gibi kentlerdeki terör saldırılarının ardından terör örgütü DAİŞ ile mücadeledeki çabaların artırılması amacıyla DAİŞ karşıtı koalisyonda yer alan 65 ülkenin diplomatik temsilcileriyle Washington'da bir araya geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, bakanlıkta yapılan görüşmede, koalisyon ülkeleri terör saldırılarından sonra dayanışma içinde olduklarını ve DAİŞ'i yenilgiye uğratmak amacıyla birlikte çalışacaklarına dair taahhütlerini bir kez daha ifade etti. Biden ise DAİŞ terör örgütünün gücününü azaltılması ve yok edilmesi için ABD'nin koalisyon ortaklarıyla çalışma konusundaki tereddütsüz taahhüdünü yineledi. Açıklamada, "Toplantı, tüm koalisyon üyelerinin bu tehditle doğrudan yüzleşmek ve buna karşı birlik içinde durmak hakkında kararlılığını ortaya koydu. Koalisyon, DAİŞ'in bölgeye ve küresel topluma getirdiği belanın sonlandırılması konusundaki kararlılık için birlik halindedir" ifadelerine yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...