Tgrt Haber
06 Ocak 2021 22:26

Washington'da sokağa çıkma yasağı başladı

ABD'de 3 Kasım 2020'deki başkanlık seçim sonuçlarının resmen tescil edileceği Kongre oturumu başladıktan kısa bir süre sonra Trump destekçileri polis barikatını aşarak Kongre binasına girdi. Olaylar üzerine ABD Kongre binası kapatıldı, Washington'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi. ABD medyası yaşanan olaylar sırasında silahla vurularak yaralanan bir kadının hayatını kaybettiğini bildirdi. ABD'li yetkililer Kongre binasının saatler sonra boşaltıldığını duyurdu. Başkan Trump destekçilerine "Polise destek olun, barışçıl kalın" çağrısında bulundu. ABD'nin seçilmiş başkanı Biden, "ABD demokrasisi ve hukukun üstünlüğüne yönelik saldırılara son verilmesi" çağrısı yaptı.

Washington'da sokağa çıkma yasağı başladı
ABD,abd kongresi,protesto

ABD’nin başkenti Washington’da gösteri düzenleyen Trump destekçilerinden bazıları polis barikatını aşarak Kongre binasına girdi.

-ABD Başkanı Donald Trump destekçilerinin Kongre binası çevresindeki bariyerleri aşması ve bölgede tansiyonun yükselmesi nedeni ile seçilmiş Başkan Joe Biden’ın tescil oylamasına ara verildi.

-Kongre binası giriş çıkışlara kapatıldı.

-ABD’nin başkenti Washington DC’de ABD Başkanı Donald Trump destekçilerinin Kongre binasını basmasının ardından sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

-ABD Savunma Bakanlığı, Ulusal Muhafızların Kongre binasına müdahale etmesini reddetti.

-ABD Kongresi önünde bir kişinin silahla vurulduğu iddia ediliyor

BİR KADIN VURULDU
-ABD’de başkent Washington DC’deki Kongre binasında çıkan olaylarda bir kadın vuruldu.

"DARBE GİRİŞİMİ"
Pensilvanya Valisi Tom Wolf, başkent Washington'da göstericilerin Kongre binasına girmesini, "darbe girişimi" olarak nitelendirdi.

Wolf, ABD'de 3 Kasım 2020'de yapılan seçimlerin sonuçlarının resmileştirileceği Kongre oturumunu protesto eden göstericilerin barikatları aşarak Kongre binasına girmesiyle ilgili Twitter üzerinden açıklama yaptı. 

"Bugün gördüklerimiz demokrasi değil, darbe girişimi." ifadesini kullanan Wolf, ABD'nin adil ve özgür bir seçim yaptığını ve sonucun belli olduğunu belirterek, Cumhuriyetçilere şiddeti durdurma çağrısında bulundu.

TRUMP: OLAYLARA MÜDAHALE EDİN
ABD Başkanı Trump, Ulusal Muhafızlara "Kongre binasındaki olaylara müdahale etmeleri" yönünde talimat verdi. Trump, Ulusal Muhafızlara Kongre Binası'na giriş emri verdi.

PENCE: OLAYLARI SONA ERDİRİN
ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, "Kongre binasındaki olayların sona erdirilmesi" çağrısı yaparak, şiddet olaylarının hoş görülmeyeceğini belirtti.

Pence, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "ABD Kongresindeki şiddet ve yıkım hemen durmalı. Bu olaylarda yer alan herkes güvenlik güçlerine saygı duymalı ve hemen binayı terk etmeli." ifadesini kullandı. 

Barışçıl protestoların her Amerikalının hakkı olduğunun altını çizen Pence, "Ancak Kongre binamıza saldırı hoş görülmeyecektir ve bu olayda yer alan herkes kanun önünde hesap verecektir." paylaşımında bulundu.

NATO: GÖRÜNTÜLER ŞOKE EDİCİ
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: "Washington'daki görüntüler şoke edici. Demokratik seçimin sonucuna saygı gösterilmeli." dedi.


ABD'DE TANSİYON TEKRAR YÜKSELDİ
Protestocular yeniden Kongre binasına girmeye çalışıyor

BİDEN'DAN TRUMP'A ÇAĞRI: YEMİNİNİ YERİNE GETİR
ABD’nin seçilmiş başkanı Joe Biden, Kongre Binası’nda çıkan olaylara ilişkin yaptığı açıklamada, "Demokrasimiz eşi görülmemiş bir saldırı altında" dedi.
Biden, Trump destekçilerinin Kongre'yi basmasının ardından ABD demokrasisi ve hukukun üstünlüğüne yönelik "saldırılara" son verilmesi çağrısı yaptı.
Biden: "Başkan Trump'ı TV'ye çıkarak ettiği yemini yerine getirmesi, Anayasayı savunması ve bu kuşatmaya son verilmesini talep etmeye çağırıyorum"

TRUMP'TAN "EVİNİZE DÖNÜN" ÇAĞRISI

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Kongre binasında çıkan olaylar üzerine yayımladığı görüntülü mesajında kendisini destekleyen göstericilere "eve dönün" çağrısı yaptı. 

Trump, mesajında, "Acı içinde olduğunuzu, incindiğinizi biliyorum. Bizden çalınan bir seçim var." dedi. 

Seçimi açık ara önde kazandıklarını herkesin bildiğini iddia eden Trump, destekçilerine şöyle seslendi: 

"Şimdi eve dönmeniz gerekir. Huzuru, kanun ve düzeni sağlamamız gerekir. Kanun ve düzen ile insanlarımıza saygı göstermek zorundayız. Çok zor bir zaman diliminden geçiyoruz. Daha önce böyle bir şey olmamıştı, (seçimi) hepimizin elinden, benden, sizden ve ülkemizden aldıkları başka bir zaman olmamıştı. Hileli bir seçim oldu ancak bu insanların ekmeğine yağ süremeyiz. Huzuru sağlamamız lazım. Onun için evinize gidin. Sizi seviyoruz. Sizler bizim için özelsiniz. Neler olduğunu gördünüz. Çok daha kötü, insanlara nasıl davrandıklarını gördünüz. Nasıl hissettiğinizi biliyorum ama evinize gidin. Huzurla evinize gidin."

İKİ BOMBA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
ABD’de federal güvenlik güçleri Kongre Binası yakınında en az iki boru tipi bomba buldu. Bombalar etkisiz hale getirildi.

FBI'IN SWAT EKİBİ KONGRE BİNASINDA

WASHİNGTON DC’DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ
ABD’nin başkenti Washington DC’de çıkan olayların ardından sabah 06.00’a kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

ABD Kongresi seçilmiş Başkan Joe Biden’ın başkanlığını resmi olarak onaylamak için toplanırken, Trump destekçileri başkent Washington DC’de “Çalmayı Durdur” mitinginde bir araya geldi. Binlerce Trump destekçisinin katıldığı mitingin ardından göstericiler Kongre binasına yürüdü. Kongre binasındaki bariyerleri aşarak, binaya girmesinin ardından Biden’ın tescil oylamasına ara verildi. Çıkan olaylar sonrası Washington DC Belediye Başkanı Muriel Bowser sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı paylaşımda, başkentte yarın sabah 06.00’ya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu. Bowser, “Sokağa çıkma yasağının olduğu saatlerde, Belediye Başkanı tarafından belirlenen kişiler dışında hiç kimse, araba veya başka bir ulaşım yöntemiyle yürümeyecek, bisiklete binmeyecek, koşmayacak, ayakta durmayacak veya motorlu araç kullanmayacaktır" denildi.

Yerel kaynaktan alınan haberlere göre, ABD’de Kongre binasına düzenlenen baskında göstericilere müdahalesi yetersiz kalan Kongre polisi, federal yetkililer de dahil olmak üzere daha fazla kolluk kuvvetinden yardım istedi.

Ayrı bir kolluk kuvveti kaynağından gelen habere göre, DC Metropolitan Polis Departmanının Kongre polisine yardımcı olmak için CDU müfrezeleri (Sivil Ayaklanma Birimleri) dahil olmak üzere daha fazla destek gönderdiğini belirtti.

Washington'da sokağa çıkma yasağı başladı

Washington'da sokağa çıkma yasağı başladı

TRUMP DESTEKÇİLERİNİN KONGRE BİNASINI BASMA GİRİŞİMİ
ABD Başkanı Donald Trump’ın düzenlediği mitingin ardından Trump destekçileri, başkent Washington DC’de bulunan kongre binasına yürüdü. Polis ekipleri ile göstericiler arasında arbede yaşandı.

ABD Kongresi yeni başkanı resmi olarak onaylamak için toplanırken, Trump destekçileri başkent Washington DC’de “Çalmayı Durdur” mitinginde bir araya geldi. Binlerce Trump destekçisinin katıldığı mitingin ardından göstericiler Kongre binasına yürüdü.
Kongre binası önündeki ilk polis bariyerlerini aşmayı başaran göstericiler, “ABD Trump’ı istiyoruz”, “Biz kazandık”, “Özgürlük” ve “Çalmayı bırakın” sloganları atarak, kongre binasına girmeye çalıştı. Bazı göstericiler polis tarafından gözaltına alındı. Güvenlik güçlerinin tüm çabalarına rağmen göstericiler ikinci polis barikatını da aşmayı başardı. Polis ekipleri göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve cop kullandı.

ABD basınında yer alan haberlere göre, Kongre binası çevresinde çıkan olayların ardından binanın kilit altına alındığı belirtildi.

TRUMP'TAN ÇAĞRI

ABD Başkanı Donald Trump başkent Washington DC’de çıkan olaylar sonrası sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “ABD başkentindeki herkesten barışçıl kalmasını istiyorum. Şiddete hayır! Unutmayın, biz Kanun ve düzen partisiyiz. Kanuna ve maviler içindeki büyük adamlarımıza ve kadınlarımıza saygı gösterin. Teşekkür ederim!” dedi.

New York Times: Cumhuriyetçi Parti genel merkezinde patlayıcı madde bulundu ve imha edildi

CNN: ABD Kongre’si içinde bulunan bir bomba etkisiz hale getirildi

-İngiltere Başbakanı Boris Johnson: "ABD'de iktidarın düzenli ve barışçıl bir şekilde devri hayati öneme sahip." açıklamasını yaptı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI BAŞLADI
ABD'nin başkenti Washington DC'de yarın sabah 06.00'ya kadar sürecek olan sokağa çıkma yasağı başladı.

PELOSİ: BİDEN'IN TESCİL OYLAMASI DEVAM EDECEK
Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi meslektaşlarına yazdığı bir mektupta, seçilmiş Başkan Joe Biden'ın zaferini tescillemek için bu gece ortak oturuma devam etmeye karar verdiklerini duyurdu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...