Tgrt Haber
08 Temmuz 2021 10:06

Covid'in nasıl ortaya çıktığına dair Wuhan Viroloji Enstitüsü'nden yeni mektup

Wuhan Viroloji Enstitüsü'ndeki bilim insanları Covid-19 virüsünün kaynağına dair yeni bir mektup yayımladı.

Covid'in nasıl ortaya çıktığına dair Wuhan Viroloji Enstitüsü'nden yeni mektup
koronavirüs,covid-19,wuhan

Covid-19'un Wuhan laboratuvarından sızdığını reddeden bilim insanları konuya ilişkin yeni bir mektup yayımladı. Uluslararası uzmanlar koalisyonu, sözde 'laboratuar sızıntısı teorisini' destekleyecek 'bilimsel olarak doğrulanmış kanıt' olmadığını söyledi.

Mektuba imzasını atanlar arasında, Wuhan Viroloji Enstitüsü'nde tartışmalı araştırmalara para aktaran EcoHealth Alliance'ın İngiltere başkanı Dr Peter Daszak ve İngiltere Hükümeti  bilimsel danışmanı Sir Jeremy Farrar yer aldı.

''VİRÜS DOĞADA OLUŞTU''

Bilim insanları, yayımladıkları yeni mektupta da eski iddialarını sürdürürken virüsün kökenine ilişkin en güçlü ipucunun ''virüsün doğada ortaya çıkması'' olduğunu yineledi.

Dailymail'in haberine göre, bilim insanlarından bazıları koronavirüsün ilk olarak yarasalarda ortaya çıktığını ve insanlara geçmeden önce evcil bir hayvana bulaştığını savunuyor. Fakat bilim insanları hala hayvan popülasyonunda virüse dair bir iz bulamadı.

BİLİMSEL KANITLAR YOK

Bilim insanları, yeni mektuplarında virüsün kökeninin doğal bir seyirden kaynaklı olduğuna dair daha fazla kanıt olduğunu ve virüsün laboratuvardan gelme olsalığının düşük olduğunu söylediler. Yayımlanan yeni mektupta şu ifadeler yer aldı:

"Bilimsel literatürdeki yeni, güvenilir kanıtlardan elde edilen en güçlü ipucunun, virüsün doğada oluştuğu ve pandeminin laboratuvar kaynaklı bir kaynağına ilişkin bilimsel  doğrulanmış kanıtlar olmadığıdır.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...