Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 May 2021 11:47

Yahudi profesör İsrail’i eleştirdi

Yahudi profesör Norman Finkelstein'den İsrail’e sert eleştiriler geldi. İsrail’in çok ileri gittiğini belirten Finkelstein, İsrail’in insanlığa karşı suç işlediğini söyledi.

Yahudi profesör İsrail’i eleştirdi
Norman Finkelstein,,isrial,,filistin,

ABD’de yaşayan ünlü Yahudi Profesör Norman Finkelstein, İsrail, Doğu Kudüs ve Gazze’de yaşanan son İsrail saldırılarına ilişkin, sert açıklamalar yaptı.

“İSRAİL İNSANLIK SUÇU İŞLİYOR”

İsrail sadece savaş suçları işlemediğini insanlığa karşı da suç işlediğini söyleyen Prof. Finkelstein, “Bunlar uluslararası hukuka göre en iğrenç ve korkunç suçlar. Eğer şu anki durum yasa dışı bir ilhaksa, İsraillilerin Doğu Kudüs’te hiçbir hakkı yoktur. Gazze'de hiçbir hakkı yoktur. Ve şunu vurgulayayım ki, kendilerini savunma hakları da yoktur. Sadece tek bir hakları vardır, bavullarını toplayıp (filistin'den) ayrılma hakları” dedi.

“İSRAİL FİLİSTİN’İN TOPRAKLARINI ÇALDI”

İsrail’in Filistinlilerin topraklarını çaldığını kaydeden Profesör, bunu sistematik bir hırsızlık olarak nitelendirdi.

“İSRAİL ÇOK İLERİ GİTTİ”

Finkelstein, son şiddet olaylarına karşı ABD’de Joe Biden yönetiminin tepkisinin ise diğerlerinden farksız olduğunu kaydetti. İsrail için "Bu devlet çok ileri gitti. Uçuk ve çılgın bir devlet haline geldi” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...