Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Kasım 2014 08:03

Yahudi yerleşimciler, Batı Şeria'da cami yaktı

Batı Şeria'da, Yahudi Yerleşimcilerin El-Muğir köyünün camisini ateşe verdiği belirtildi.

Yahudi yerleşimciler, Batı Şeria'da cami yaktı
Yahudi yerleşimciler, Batı Şeria

Batı Şeria'da, radikal Yahudi Yerleşimcilerin El-Muğir köyünün camisini ateşe verdiği belirtildi. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Ramallah'ta yer alan El-Muğir köyünün camisi radikal Yahudi yerleşimciler tarafından yakılarak, duvarlarına Arap karşıtı nefret ifadeleri yazdı. Sabah saatlerinde camiye giden köy halkının giriş katının bazı bölümlerini yanmış olarak bulduğu ve alevlerin üst kata kadar ulaştığının görüldüğü kaydedildi. Olaya ilişkin Filistin ve İsrail taraflarından henüz resmi açıklama yapılmadı. Özellikle Yahudi yerleşim yerlerinin yakınındaki bölgelerde, yerleşimciler tarafından Filistin halkına yönelik tacizlerde bulunuluyor. Yerleşimciler tarafından, zaman zaman Filistinlilerin araçlarına taş atıldığı ve ateş açıldığı görülüyor.
İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa külliyesinin ana mihrabının bulunduğu kubbenin altına kadar ilerleyerek, Kıble Mescidi'nin içinde mihrap ve minberin yer aldığı bölgeye postallarıyla girmesi, bütün dünya Müslümanlarında infiale neden olmuştu. Bu olayın ardından Filistin-İsrail gerilimi tırmanışa geçmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...