Tgrt Haber
21 Kasım 2021 15:01

'Yahudileri öldürmeliyiz' diyen Brezilyalı gazeteci özür diledi

Brezilyalı gazeteci Jose Carlos Bernardi, ''Brezilya, Almanya'nın seviyesine nasıl ulaşır?'' sorusuna verdiği cevapla infiale neden oldu.

'Yahudileri öldürmeliyiz' diyen Brezilyalı gazeteci özür diledi
brezilya,yahudi,israil,almanya

Brezilya'da sağ eğilimli bir medya kuruluşu olan Jovem Pan'da çalışan Jose Carlos Bernardi adlı gazeteci, ülkesinin 'Almanya kadar zengin olmasının tek yolunun Yahudileri öldürmek olduğunu' söyledi. Bernardi'nin geçtiğimiz günlerde söylediği bu sözler infiale neden olunca özür dilemek zorunda kaldı. Gazeteci, ifadeleriyle II. Dünya Savaşı'nda Nazilerin Yahudilere yaptığı 'adaletsizliği' vurgulamak istediğini belirtti.

Bernardi'nin Almanya'nın ekonomik kalkınma seviyesine Brezilya'nın nasıl ulaşabileceği sorusuna tam cevabı ise şu şekildeydi:

''Oraya ancak Yahudilere saldırarak ulaşabiliriz. Eğer çok sayıda Yahudi'yi öldürüp ekonomik güçlerine el koyarsak Brezilya zenginleşir. Savaştan sonra Almanya'da da böyle olmuştu.''

'Yahudileri öldürmeliyiz' diyen Brezilyalı gazeteci özür diledi

DAVA AÇILIYOR

Sosyal medya kullanıcıları, Bernardi'yi antisemitik olmakla suçladı. Times of Israel'in aktardığına göre São Paulo eyaletindeki bir savcı, Bernardi'ye nefreti kışkırtmaktan dava açmayı planlıyor.

São Paulo eyalet meclisinden Antônio Campos Machado da kendisine danışmanlık yapan Bernardi'yle sözleşmesini feshettiğini duyurdu.

Jovem Pan de Bernardi'nin ifadeleri sebebiyle özür diledi. Ancak medya kuruluşu, gazeteci için yapılan kovulma çağrılarını cevapsız bıraktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...