Tgrt Haber
12 Ocak 2015 21:09

Yanan feribotta ölenlerin otopsi işlemlerine başlandı

Yunanistan'dan İtalya'ya doğru yol alırken 28 Aralık 2014'te Adriyatik Denizi'nde yanan "Norman Atlantic" feribotunda hayatını kaybeden 12 kişiden 1'i Türk 9 kişinin otopsi işlemlerine başlandı.

Yanan feribotta ölenlerin otopsi işlemlerine başlandı
yunanistan, feribot, otopsi,

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Bari Cumhuriyet Savcısı Ettore Cardinali, faciada yaşamını yitiren 12 kişiden 9’unun otopsisi için gerekli talimatı verdi. Savcılığın talimatı uyarınca Bari kentindeki poliklinikte ilk olarak Hafize Savaş ile 15 yaşındaki Alman Raciha Charif’in otopsisi yapıldı. Edinilen bilgiye göre, Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği’nin devreye girmesiyle kazada ölen 50 yaşındaki Türk yolcu Hafize Savaş’ın otopsisi bir an önce yapılıp, ailesine ulaştırılabilmesi için öne alındı ancak bürokratik ve hukuki süreç nedeniyle bunun zaman alabileceği belirtildi. Savaş’ın naaşının Türkiye’ye gönderilmesi için diğer otopsilerin beklenmesinin gerekebileceği, bu nedenle de Türk yolcunun cenazesinin gönderilmesinin bu hafta içinde yetişmeyebileceği dile getirildi.

Bu arada İtalyan haber ajansı ANSA’nın haberine göre; olayla ilgili yürütülen soruşturmada sorgulanacak şüpheli sayısı ise 6’dan 7’ye yükseldi. Yunan ve İtalyanlardan oluşan şüpheliler, gemi kazasına sebebiyet verme, birden çok insanın ölümüne neden olma, kusurlu kazaya yol açma suçlamalarıyla karşı karşıya.

“Köpekbalıkları saldırmış olabilir”

ANSA’nın haberine göre; otopsi yapılacak cansız bedenlerin üzerindeki bazı yaraların, Barili müfettişlerin aklına kazazedelerin köpekbalığı saldırısına maruz kalmış olabileceği şüphesini getirdi. Bir ceset üzerindeki yara izleri, müfettişlerin şühesinin temel kaynağını oluşturuyor. Kazazedelerin köpekbalığı saldırısına maruz kalıp kalmadıklarını belirlemek için bir de deniz biyoloğu görevlendirildi.

Yunanistan’ın Patra kentinden İtalya’nın Ancona kentine giderken, 28 Aralık 2014'te, iç kısımlarında yangın çıkan ANEK Lines’a ait "Norman Atlantic" isimli feribotta 1’i Türk olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetmişti. Olay sırasında feribota yardım etmeye çalışan 2 Arnavut görevli de yaşamını yitirmişti.

Yangın çıkan feribottaki kayıp sayısı, İtalyan yetkililerce yaklaşık 15 kişi olarak ifade edilirken, kayıpların arasında Türk vatandaşı Dr. Hakan Akkaya da bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...