Tgrt Haber
01 Ağustos 2021 12:15

Türkiye'deki yangınlara müdahale için Katar'dan destek

Türkiye'deki orman yangınlarıyla mücadeleye katılmak için Katar Emiri Tamim bin Hamad Al-Thani, talimat verdi, desteğe geliyorlar.

Türkiye'deki yangınlara müdahale için Katar'dan destek
katar,,yangın,

Orman yangınlarıyla mücadele eden Türkiye’ye bir yardım eli de Katar’dan geldi. Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al-Thani, Katar Uluslararası Arama ve Kurtarma Grubu İç Güvenlik Gücü "Lekhwiya"dan bir ekibin Türkiye’ye gönderilmesi için talimatını verdi.

Türkiye'deki yangınlara müdahale için Katar'dan destekKatar Emiri Al-Thani’nin talimatının ardından Katar Başbakanı ve İçişleri Bakanı Halid bin Halife bin Abdulaziz’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile telefonda görüştüğü öğrenildi.

Görüşmede, Halife bin Abdulaziz’in Katar’ın kardeş ülkesi Türkiye’deki orman yangınları için duyduğu üzüntüyü dile getirdiği ve yaşanan can kayıpları için Türkiye'ye başsağlığı dilediği belirtildi. Görüşmede ayrıca, iki kardeş ülke arasındaki stratejik iş birliğini güçlendirmenin yollarının da ele alındığı aktarıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...