Tgrt Haber
29 Ağustos 2021 17:15

Ünlü kahve markasına dudak uçuklatan tazminat talebi

Amerika Teksas'ta bir kadın ünlü bir kahve markasına, binlerce liralık tazminat davası açtı. Sebebi ise yanlış gelen kahveyle yanması...

Ünlü kahve markasına dudak uçuklatan tazminat talebi
kahve,,tazminat,

Geçtiğimiz aylarda Mary Simms, Amerika Teksas'ta dünyanın birçok yerinde bulunan kahve markasının arabalı servis hizmetiyle kahve satın almak istedi. Fakat Simms'e çalışan tarafından yanlış kahve verildi. Simms, bunu fark ettiğinde arabasını yeniden durdurdu ve sıcak kahveyi geri verirken kapak açıldı. Kahve Simms'in kucağına döküldü ve birinci ile ikinci derece yanıklar meydana geldi. 

New York Post'ta yer alan habere göre, Mary Simms, geçtiğimiz günlerde ünlü kahve markasına dava açtı. Davada "Dökülmenin bir sonucu olarak, [Simms] birinci ve ikinci derece yanıklar neticesinde ciddi kişisel yaralanma ve hasarlardan mustarip oldu" denildi.

Davada yaralanmanın ünlü kahve zincirinin ihmalinden kaynaklandığı çünkü Simms'in "arızalı kapak, sıcak su ve/veya kahve sıvısının" neden olduğu"makul olmayan tehlikeli durum" konusunda uyarılması gerektiği iddia edildi.

DUDAK UÇUKLATAN TAZMİNAT TALEBİ

Simms'in ünlü kahve markasından istediği tazminat ise dudak uçuklattı. Simms, hastane faturalarını, alamadığı maaşları ve ''Geçmiş ve gelecekteki yaşam üzerindeki zevk kaybını'' karşılamak için 75 bin dolar yani yaklaşık 630 bin TL talep etti.

Starbucks sözcüsü, Business Insider'a yaptığı açıklamada şirketin davadan haberdar olduğunu ve soruşturmanın sürdüğünü, ayrıca kahve zincirinin "güvenli bir ortam sağlama sorumluluğunu ciddiye aldığını" aktardı.

Sözcü "Güvenli bir ortam sağlama sorumluluğumuzu ciddiye alıyoruz ve ortaklarımız (çalışanlarımız) içeceklerimizin özenle hazırlanıp müşterilere güvenli bir şekilde teslim edilmesini sağlamaktan büyük gurur duyuyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...