Tgrt Haber
25 Şubat 2014 07:50

Yanukoviç'in yerleşkesine gösterici akını

Kiev'i terk eden Ukrayna Devlet Başkanı Yanukoviç'in yerleşkesi göstericilerin akınına uğradı.

Yanukoviç'in yerleşkesine gösterici akını
yanukovic'in yerleşkesi, ukrayna'da gösterici, ukrayna'da yerleşkeye akın, göstericiler yerleşkeye akın etti,

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in Kiev'i terk etmesinin ardından göstericiler tarafından girilerek kontrol altına alınan ve Yanukoviç'in evinin de içinde bulunduğu yerleşke, görenleri hayran bırakıyor. Çok geniş bir alan içine kurulan yerleşkede, Yanukoviç'e ait evler, helikopter pisti, boks ringi, hayvanlar için alanlar, benzin istansyonu 50'nin üzerindeki aracı için garaj, golf sahası, yapay göl ve şelaleler, ayrı yerlerde bulunan çok sayıda yemek alanı, gemiler vb. bulunurken, Yanukoviç'in evini de ünlü Dinyeper nehrinin manzarası süslüyor. Başkan'ın lüks yatında bulunan altın tuvalet ve musluklar ile değerli eşyalar da dikkat çekiyor. Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma'ya, Ukrayna'da yaşayan Rus kökenlilere, Rusya vatandaşlığı verilmesini kolaylaştıran yasa tasarısı sunuldu.
Öte yandan, Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma'nın Birinci Başkan Yardımcısı İvan Melnikov, meclisin Ukrayna'daki durumla ilgili 26 veya 28 Şubat'ta bir deklarasyon açıklayabileceğini söyledi. Rus basınına konuşan Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Ukrayna hükümet organlarının meşruluğunun şüphe uyandırdığını söyledi. Medvedev, ülkesinin Ukrayna ile bu ülkede anayasa esasına uygun yeni bir hükümet kurulduğunda işbirliğine devam etmeye hazır olduğunu ifade etti. Bazı Avrupalı devletlerin, Ukrayna'daki yeni hükümet yapılanmasını meşru saymalarını şaşkınlıkla karşıladığını dile getiren Medvedev, "Onlar hangi anayası okudular bilmiyorum ama silahlı bir isyan sonucu gelen meşruiyet, bir algı yanılması olsa gerek" değerlendirmesinde bulundu. Ukrayna parlamentosunun kararıyla 22 Şubat Cumartesi günü serbest bırakılan eski Başbakan Yulia Timoşenko'nun, tedavi olmak için Almanya’ya geleceği bildirildi. Alman medyasına yer alan haberlerde Batkivşçina Partisi'nin, sırt ağrıları çeken Timoşenko’nun Almanya Başbakanı Angela Merkel’in davetini kabul ederek, mart ayında Berlin’deki Charite hastanesinde tedavi olacağı yönünde açıklama yaptığı belirtildi.
Timoşenko’nun 6-7 Mart'ta İrlanda’nın başkenti Dublin’de yapılacak Avrupa Halk Partisi Zirvesi’ne katılacağı, ardından Berlin’de Charite hastanesinde tedavi olacağı kaydedildi. Bel fıtığı tedavisi gördüğü ifade edilen Timoşenko, daha önce Charite hastanesi uzman sağlık ekibince cezaevinde muayene edilmişti. Almanya Başbakanı Merkel, özgürlüğe kavuştuktan sonra Timoşeko ile telefon görüşmesi yapmış ve tedavi olması için Almanya'ya davet etmişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...