Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Ekim 2021 12:14

Yapay zeka ile sesleri taklit ettiler: Tam 35 milyonluk dolarlık büyük vurgun

Dolandırıcılar, Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) yapay zeka ile şirket yöneticilerinin seslerini taklit edip yüz milyonlarca liralık soyguna imza attılar.

Yapay zeka ile sesleri taklit ettiler: Tam 35 milyonluk dolarlık büyük vurgun
yapay zeka,ses,dolandırıcılık,soygun

Geçtiğimiz yıl Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) bulunan Centennial Bank'ta çalışan bir müdür, sesini tanıdığı bir kişi (daha önce konuştuğu şirketin müdürü) tarafından arandığını sandı. Müdür olarak arayan kişi, şirketin yapmak üzere olduğu satın alma için bankanın 35 milyon dolarlık bazı transferlere izin vermesini istedi.

Prosedürleri kontrol etmek için tutulan avukat Martin Zelner'in e-postalarını banka müdürü de görebiliyordu ve ne kadar miktarda paranın gerekli olduğunu teyit edebiliyordu. Banka müdürü, her şeyin doğru göründüğünü düşünerek para transferlerini yapmaya başladı.

Forbes tarafından ortaya çıkarılan mahkeme belgesine göre, BAE'li yetkililer, Centennial Bank'ın ABD merkezli hesaplarına giren çalıntı paranın izini sürmek için ABD polisinden yardım istedi. Dubai Başsavcılığı'nın açıklamasına göre, dolandırıcılar, yapay zekayı seslerin değiştirilmesi için kullandılar. Yetkililer, yapay zeka sayesinde değiştirilen sesler nedeniyle durumu fark edemedi.

Yapay zeka ile sesleri taklit ettiler: Tam 35 milyonluk dolarlık büyük vurgun

AVUKAT DA SUÇLU OLABİLİR

Yetkililer, bu şekilde aralarında banka müdürleri ve finans uzmanlarının bulunduğu 17 kişinin dünyadaki çeşitli hesaplara para göndermesi için aldatıldığını düşündüklerini açıkladı. Belgede, mağdurların isimlerine yer verilmedi. 

Öte yandan belgelerde adı geçen ABD’li avukat Martin Zelner ise konuya ilişkin yorum yapmayı reddetti. Zelner’ın şu anda soyguna yardım edip etmediği bilinmiyor. Avukatın da olayın mağdurlarından biri olabileceği değerlendiriliyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...