Tgrt Haber
07 Ocak 2022 09:19

Yarıyıl tatili uzayacak mı, kaç gün olacak? Yarıyıl tatili öne mi alındı?

Yarıyıl tatili bugün başlıyor. Karne heyecanı ile uyanan öğrenciler artan vaka sayıları ve Omicron varyantı nedeniyle ''Yarıyıl tatili uzayacak mı? Okullar online eğitime geçecek mi? Sömestr tatili kaç gün?'' sorularına odaklandı. Türkiye’de 71 bin 843 yeni vaka ve 166 kişi vefat bildirilirken veliler ikin dönem online eğitim kararı hakkında araştırma yapmaya başladı.

Yarıyıl tatili uzayacak mı, kaç gün olacak? Yarıyıl tatili öne mi alındı?
omicron,koronavirüs,mahmur özer,milli eğitim bakanlığı,yarıyıl tatili,

Milyonlarca öğrenci ve veli artan vaka sayılarına karşı yeni tedbirlerin gelip gelmeyeceğini merak ederken gözler Milli Eğitim Bakanı Mahmur Özer’in açıklamalarına çevrildi. Sömestr tatili öncesi açıklama yapan Bakan ''Yarıyıl tatili erkene mi alındı? Yarıyıl tatili uzayacak mı, kaç gün sürecek?'' sorularına cevap verdi. İşte Milli Eğitim Bakanlığı yarıyıl tatili kararı. 

YARIYIL TATİLİ UZAYACAK MI? 

Türkiye’de Omicron varyantı nedeniyle vaka sayılarında patlama yaşandı. 20 Ocak tarihinde 71 bin 843 yeni vaka tespit edilirken 166 kişi hayatını kaybetti. Veliler ve öğrenciler kapalı alanlarda bulaş hızı artan ve 2 metre mesafenin yeterli olmadığı açıklanan Omicron varyantına nedeniyle ''Yarıyıl tatili uzayacak mı?'' sorusuna odaklandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer geçtiğimiz günlerde ''Şu an için yarıyıl tatilini bir hafta öne almak veya bir hafta sonuna ilave etmekle ilgili herhangi bir planlamamız yok. Sadece süreci yakından takip ediyoruz. Eğer gerekirse bu tedbiri alabiliriz. Şu andaki elimizdeki veriler, yüz yüze eğitime ara vermeyi veya 1 hafta tatili öne getirmeyi gerektirmiyor'' ifadelerine yer verdi. Böylece yarıyıl tatili 21 Ocak Cuma - 4 Şubat Cuma tarihleri arasında kalacak. 

YARIYIL TATİLİ ÖNE Mİ ALINDI?

Okullar yüz yüze eğitime ara verip vermeyeceği konusu sık sık gündeme gelirken veliler ve öğrenciler yarıyıl tatili hakkında da araştırma yapmaya başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde her dört vakadan birinin Omicron varyantı olduğunu söyledi. Koca önümüzdeki günlerde üç vakadan birinin Omicron olmasını beklediklerini ifade ederken varyantın baskın olması durumunda vaka sayılarında artış görüleceğinin altını çizdi. Uzmanlar kapalı alanlarda Omicron varyantı için 2 metre sosyal mesafenin yeterli olmadığını vurgulaması veliler ve öğrencileri endişelendirirken sömestr tatili öncesi yeni tedbirlerin gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. 

Yarıyıl tatili Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre 21 Ocak Cuma günü başlayacak ve 4 Şubat 2022 Cuma günü sona erecek. Peki Omicron varyantı nedeniyle yarıyıl tatili öne mi alındı? 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yarıyıl tatilinin bir hafta erkene çekilmesi gibi bir kararın alınmadığını duyurdu. Özer salgın gidişatını takip ettiklerini ancak şimdilik yarıyıl tatilini bir hafta öne almak gibi bir planlamanın olmadığını vurguladı. Bakan Özer gerekirse bu tedbiri alacaklarını ancak henüz verilerin yarıyıl tatili tarihini öne çekmeyi gerektirmediğinin altını çizdi.

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı ardından İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yarıyıl tatili hakkında açıklama yaptı. Yerlikaya yarın akşam saatlerinden itibaren başlayacak yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda yarıyıl tatilinin erkene alındığını duyurdu. Buna göre normal eğitim yapan okullarda saat 10.00’da, ikili eğitim yapan okullarda; sabahçılar 10.00, öğlenciler 14.00’ten sonra yarıyıl tatiline başlayacak. 

Yarıyıl tatili uzayacak mı, kaç gün olacak? Yarıyıl tatili öne mi alındı?

İKİNCİ DÖNEM NE ZAMAN BAŞLAYACAK? 

Eylül ayından bu yana devam eden yüz yüze eğitim artan vaka sayıları ve Omicron varyantı nedeniyle sık sık ''Online eğitim olacak mı? Okullar kapanacak mı?'' soruları ile gündeme geldi. Yarıyıl tatili Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre 21 Ocak Cuma günü başlayacak ve 4 Şubat 2022 Cuma günü sona erecek. Böylece ikinci dönem 7 Şubat Pazartesi başlayacak. İkinci dönem 17 Haziran 2022 Cuma sona erecek.

12 YAŞ VE ÜSTÜNE 3.DOZ AÇILDI 

Okulların koronavirüs yayılımında büyük etkisi olduğu iddia edilirken Sağlık Bakanlığı Türkiye'de 12 yaş üzeri çocuklarda 3. doz koronavirüs aşısı uygulanmaya başlandığını duyurdu. Türkiye'de 12 yaş üstü çocuklara 5 Eylül'den bu yana aşı uygulaması yapılıyor. Aileler e-Nabız üzerinden talep ve randevu oluşturarak 12 yaş üzeri çocuklarına 3. doz aşılarını yaptırabilir. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hatırlatma dozunun hem yetişkinler hem de çocuklarda Omicron varyantına korunada en önemli unsur olduğunu sık sık sile getiriyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...