Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Ağustos 2019 12:29

Yasaklı ilaç faciası! 300 bin arı kolonisi telef oldu

Rusya’da arıcılık yapan çiftçiler, ülkede aşırı şekilde üretimi yapılan kanola yağ bitkisini böceklerden korumak için kullanılan, Avrupa’da yasaklı fipronil böcek ilacının, arılarını zehirlediğini iddia etti.

Yasaklı ilaç faciası! 300 bin arı kolonisi telef oldu
arı kolonisi,,Kanola,,fipronil,,Avrupa Birliği,,Rusya,,Tula,

Rusya'nın 30 bölgesinde 300 bin arı kolonisi telef oldu.

Yasaklı ilaç zehirledi

Avrupa ülkelerinin, kanola yağ bitkisinden çevreye zararlı olmayan biyodizel elde etmek için Rusya’dan kanola ithal etmesi sebebiyle ülkede kanola ekiminin arttığı belirtildi. Kanola bitkisinin böceklerden zarar görmemesi için Avrupa Birliği’nde yasak edilen fipronil böcek ilacının kullanıldığı belirtildi. Arı Yetiştiricileri Derneği, kanola bitkisinin sarı çiçeklerini seven arıların bu böcek ilacından zehirlendiğini ve arı kolonilerinin tamamen ölümüne yol açtığını iddia etti. 

3 milyon 300 bin yetiştirici zarar gördü

Rusya Ziraat Bakanlığı da arı ölümlerinin ülke genelinde arı üreticilerine büyük hasar verdiğini açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada yaklaşık 300 bin arı kolonisinin telef olduğu, böylece Moskova’nın güney kesiminde yaklaşık 3 milyon 300 bin arı yetiştiricisinin zarar gördüğü belirtildi. 

Arı ölümlerinin çoğunun Moskova’nın güney kesimindeki Tula bölgesinde görüldüğü aktarıldı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...