Tgrt Haber
06 Mart 2014 19:38

Yatsenyuk: Kırım Ukrayna'nın ayrılmaz parçası

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Kırım’ı Rusya’nın bir parçası yapan kararın yasalara uymadığını, Kırım’ın, Ukrayna’nın ayrılmaz bir parçası olduğunu ve öyle kalacağını söyledi.

Yatsenyuk: Kırım Ukrayna'nın ayrılmaz parçası
ukrayna, yatsenyuk, kırım, rusya,

Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk, Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirilen AB bakanları toplantısı sonrasında basına açıklamalarda bulundu. Kırım’ı Rusya’nın parçası yapan kararı “yasadışı” şeklinde niteleyen Yatsenyuk, sözde referandumun da herhangi hukuki bir zemine dayalı olmadığını vurgulayarak, “Bu yüzden Rusya hükümetine Ukrayna’da ayrılıkçılığı talep edenleri desteklememesi çağrısında bulunuyoruz. Kırım, Ukrayna’nın bölünmez bir parçasıdır ve öyle kalacaktır” diye konuştu.

Rusya’dan Kırım’daki askeri birliklerini çekmesini isteyen Yatsenyuk, mevcut krizin barışçıl yollarla çözülmesi gerektiğinin altını çizerken, Rus askerlerinin Ukrayna topraklarına müdahalesi artarsa, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin harekete geçeceği uyarısında bulundu. Ukraynalı Başbakan, “Yabancı güçlerin Ukrayna topraklarına müdahalesinin artması durumunda, Ukrayna hükümeti ve ordusu anayasa ve hukuk gereğince harekete geçecektir. Ülkemizi korumaya hazırız” ifadelerini kullandı. 21. yüzyılda nükleer silaha sahip olan bir ülkenin hiçbir hukuki zemin ve sebep olmadan bir diğerini bir anda işgal etmeye karar vermesinin kabul edilemez olduğuna da dikkat çeken Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, “Demek ki küresel güvenlik sistemi konusunda bir şey yapmamız ve tamamıyla revizyondan geçirmemiz gerekiyor. Çünkü bu sonuncu olmayacak” dedi.
Yatsenyuk ayrıca, AB liderleri ile yapılan görüşmelerde, askeri boyutun görüşülmediğini ima ederek krizin yalnızca siyasi ve barışçıl yollarla çözümünün ele alındığını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...