Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Şubat 2014 19:32

Yemek yiyerek ayda 9 bin dolar kazanıyor

Güney Korece'de yemek yiyen birini canlı olarak izlemek, hızla büyüyen yeni internet bir fenomeni oldu.

Yemek yiyerek ayda 9 bin dolar kazanıyor
yemek, para kazanmak, canlı, güney kore, internet fenomeni, yemek odaları, muk bank, trendin, koreli, canlı yayın, sohbet odası, kore, diva

Güney Korece 'yemek odaları' anlamına gelen 'muk-bang' ülkenin hızla gelişen yeni internet trendi. Binlerce Koreli hergün yemek yerken canlı yayın yapan birini izlemek ve onunla konuşabilmek için sohbet  odalarına giriş yapıyor. Trendin öncü ve en popüler ismi ise Diva takma adını kullanan 33 yaşındaki Park Seo-Yeon. Diva her akşam 8'de yemek yeme anını internette canlı olarak yayınlıyor. Diva, yemeğini bitirdikten sonra sohbet odasında hayranlarıyla birkaç saat daha konuşmaya devam ediyor. 'Midesi bir filinki kadar büyük' diye anılan Diva, günde ortalama 4 saat yayın yaparak ayda 9 bin dolar kazanıyor. Ancak Diva, kazancının 3 bin dolarını yemek giderlerine harcıyor. Diva’nın hayranları onun yemekleri daha lezzetli yaptığı görüşünde. Ülke fenomenini takip edenler arasında yemek isteğini bastırmak için rejim yapanlar ve onu izleyerek anoreksiyi yenenler de var.
KORE'YE AİT BİR KÜLTÜR
Yemek pornosu olarak de anılan bu yeni trend sadece Diva'yla sınırlı değil. Birçok Güney Koreli akşam yemeklerini binlerce Koreliye canlı olarak yayınlıyor. Bu fenomen için platform sunan Afreeca TV'nin halkla ilişkiler uzmanı Serim An, hızla yayılan trendi Kore'nin kültürüyle ilişkilendiriyor. Korelilerin yalnız yemekten nefret ettiklerini belirten An, "Artık Kore'de insanlar tek başına yaşıyor ve yalnızlıkları büyüyor. Ayrıca çok fazla rejim yapan bir kesim de var. Tek istekleri yalnızlıklarını paylaşabilmek" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...