Tgrt Haber
23 Mart 2015 09:32

Yemen fiilen bölündü! BM alarma geçti

ABD-İran-Suud arasındaki çekişmeye sahne olan Yemen’de Şii Husiler üçüncü büyük kent Taiz’i ele geçirdi. Lider Mansur Hadi, Aden’e geçti.

Yemen fiilen bölündü! BM alarma geçti
haber, haberler, bm, yemen,

ABD’nin dahli ve İran’ın müdahalesiyle Yemen’de iktidarı ele geçiren Şii Ensarullah hareketi (Husiler) ülkenin üçüncü büyük kenti olan Taiz’i ele geçirdi. Sana’da iktidarı elinde tutan Husiler Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur el Hadi’yi ev hapsinde tutuyordu. Önceki günden beridir Hadi’nin konutu üzerinde Husi savaş uçakları uçarken, konuta yer yer saldırı düzenlendiği ve Hadi’nin Aden’e geçtiği açıklandı. Hadi’nin Aden’e gitmesiyle ülke Şiilerin denetimindeki Kuzey ile Sünnilerin denetimindeki güney arasında “bölünme” riskiyle karşı karşıya kaldı.
MANSUR ÇAĞIRDI, BM ACİL TOPLANTI KARARI ALDI
Husilerin dün ülkenin üçüncü büyük kenti Taiz’i ele geçirmesiyle kriz derinleşti. Nitekim Taiz kuzey ile güney arasında geçiş olması bakımından stratejik bir kent. Husi milislerin ele geçirdiği yerler arasında Taiz Havaalanı da bulunuyor. Mansur Hadi, BM Güvenlik Konseyi’ne (BMGK), Husi saldırıları karşısında, “acil yardım” çağrısında bulunurken Konsey acil toplanma kararı aldı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...