Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Aralık 2015 08:45

Yemen'de 7 günlük ateşkes ilanı

Yemen Cumhurbaşkanı Hadi, 15 Aralık'tan itibaren 7 gün ateşkes ilan etme niyetleri olduğunu BM'ye bildirdi.

Yemen'de 7 günlük ateşkes ilanı
yemen, ateşkes,

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, İsviçre'de müzakerelerin bağlayacağı 15 Aralık'ta Yemen'deki operasyonlara 7 günlük ara verme niyetlerini BM'ye bildirdi. Hadi, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve BM Güvenlik Konseyi'ne gönderdiği mektupta, Yemen hükümeti olarak müzakerelere hazır olduklarını belirterek, ülkede daha fazla kan akmaması ve müzakerelere zemin hazırlaması amacıyla ateşkes ilan etmeyi düşündüklerini kaydetti.

Müzakerelerin başlama tarihi olan 15 Aralık'tan itibaren 7 günlük ateşkes ilan etme niyetlerini Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine ilettiklerini ifade eden Hadi, Husilerin de uyması halinde ateşkesin otomatik olarak yenileneceğini bildirdi. Hadi mektubunda, bu niyetlerinin BM'nin Yemen Özel Temsilcisi İsmail Veled Şeyh Ahmed vasıtasıyla Husilere iletilmesini ve Husilerin ateşkese uymalarının temin edilmesini istedi. BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Veled Şeyh Ahmed, dün yaptığı açıklamada, Yemen'de krizin tarafları arasındaki müzakerelerin 15 Aralık'ta İsviçre'de başlayacağını söylemişti. Daha önce Yemen'de ilan edilen ateşkes kararları ihlal edilmiş iki taraf da ateşkesi karşı tarafın ihlal ettiğini savunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...