Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Ocak 2014 11:12

Yemen'de Amerika Büyükelçiliği önünde gösteri

Amerika'nın Sana Büyükelçiliği önünde düzenlenen gösteride, Guantanamo'daki Yemenli tutukluların serbest bırakılması talep edildi.

Yemen'de Amerika Büyükelçiliği önünde gösteri
amerika, abd, abd büyükelçiliği önünde, protesto gösterisi, yemen'de gösteri,

Guantanamo'daki Yemenli tutukluların yakınları Amerika'nın Sana Büyükelçiliği önünde gösteri düzenledi. Yemen'in başkenti Sana'daki Amerika Büyükelçiliği önünde toplanan protestocular, yakınlarının serbest bırakılmasını talep etti. Guantanamo ile özdeşleşen turuncu renkli tutuklu kıyafeti giyen göstericiler, yakınlarının serbest bırakılması yönünde sloganlar attı ve açtıkları pankartlarda Amerikan halkına "el ele verip Guantanamo Hapishanesinin kapatılması için mücadele" çağrısı yaptı.
Tutuklu yakınları Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ve hükümetten, Guantanamo'daki Yemenli tutukluların serbest bırakılması ve ailelerine kavuşması için acilen harekete geçmelerini talep etti. Konuşurken gözyaşlarına hakim olamayan tutuklu yakınları, ABD Başkan Barak Obama'ya da çağrıda bulunarak, ''özgürlükler vaadiyle yönetime geçen ABD hükümeti, artık Guantanamo'daki tutukluların özgürlüğüne kavuşturulması için gerekeni yapmalı'' diye konuştu. 2011 yılından beri El-Kaide örgütüne bağlı bazı yasadışı eylemlere ve şiddet olaylarına karıştığı öne sürülen 94 Yemenli, Guantanamo Hapisanesinde tutuklu bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...