Tgrt Haber
27 Ocak 2014 10:54

Yemen'de aşiret mensuplarıyla Husiler arasında çatışma

Yemen'in kuzeyindeki Sana kentindeki Erhab semtinde aşiret mensuplarıyla Husiler arasında çıkan çatışmada çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.

Yemen'de aşiret mensuplarıyla Husiler arasında çatışma
yemen, yemen'de çatışma, aşiretler, husiler, çatışma,

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Erhab semtinin Cebeli Katvan, İbn Hatim, Beyt Sayfan ve El-Mehacme bölgelerinde Husilerle aşiret mensupları arasında yeniden çatışma çıktı. Ağır silahların kullanıldığı çatışmalarda iki taraftan da ölü ve yaralıların olduğu belirtildi. Çatışmanın bilançosuna ilişkin net bilgi verilmedi. Taraflar arasında geçtiğimiz haftalarda da şiddetli çatışmalar yaşanmış, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur'un talimatıyla kurulan arabuluculuk komitesinin gözetiminde ateşkes sağlanmıştı. Her iki taraf da olayla ilgili olarak karşı tarfı anlaşmayı çiğnemekle suçluyor. Bölgedeki Şii Husiler ile Selefi bazı kabileler arasında uzun süre devam eden çatışmaların ardından imzalanan ateşkes anlaşması, silahlı grupların bulundukları noktaların tamamını boşaltarak, tartışmalı bölgelerde oluşturulan ve anlaşmazlığa neden olan tüm kontrol noktalarının yerine ordu birliklerinin yerleştirilmesini öngörüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...