Tgrt Haber
05 May 2014 11:53

Yemen'de askeri servis aracına saldırı

Başkent Sana'da askeri servis aracını hedef alan bombalı saldırıda çok sayıda askerin yaralandığı bildirildi.

Yemen'de askeri servis aracına saldırı
yemen'de saldırı, askeri araca saldırı, sana, askeri servisi

Sana'daki Tahrir meydanı yakınlarında askeri servis aracının geçtiği sırada uzaktan kumanda ile önceden hazırlanan bomba düzeneğinin patlatıldığı ifade edildi. Patlamanın etkisiyle yaralananların olduğu belirtilirken, yaralı sayısı hakkında henüz bilgi verilmedi. AA muhabirine olay yerinde açıklama yapan görgü tanıkları servis aracının güzergahında bir bomba patladığını ve büyük bir panik yaşandığını belirtti. Patlamanın servis aracının geçişinden önce patladığını belirten görgü tanıkları olayın ardından servis aracındaki askeri personelin panikle dışarı çıktığını kaydetti. Yaralılar çevreden geçen araç ve taksilerle askeri hastaneye götürüldü. Patlama nedeni ile servis aracının camlarının kırıldığı ve hasara uğradığı belirtildi. Olay yeri inceleme ekipleri bölgeden delil toplarken, servis aracının incelenmek üzere bölgeden çekildiği gözlendi. Saldırı ile alakalı yetkililer henüz bir yorum yapmazken, saldırıda el-Kaide bağlantıları araştırılıyor.
Yemen ordusu son günlerde güney Şebva bölgesinde el-Kaide örgütüne yönelik geniş çaplı bir operasyon başlatmıştı. Yemen'de emniyet güçleri tarafından düzenlenen operasyonlarda toplamda  El-Kaide üyesi 60 kişinin öldürüldüğü, onlarcasının da yaralandığı bildirildi. Emniyet yetkilileri örgüte vurulan bu son darbenin ardından başta Sana olmak üzere büyük şehirlerde alarma geçmiş ve ''karşı saldırılar'' için güvenlik seviyesini en üst düzeye çıkarmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...