Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Ocak 2015 16:41

Yemen'de bombalı saldırı, 35 ölü

Yemen'in başkenti Sana'daki Polis Akademisi binası önünde düzenlenen saldırıda ölü sayısının 35, yaralı sayısının da 68 olduğu açıklandı.

Yemen'de bombalı saldırı, 35 ölü
yemen, bombalı saldırı,

Yemen'in başkenti Sana'daki Polis Akademisi binası önünde düzenlenen saldırıda ölü sayısının 35, yaralı sayısının da 68 olduğu açıklandı. Sana Emniyet Müdürü Abdulaziz el-Kudsi tarafından yapılan yazılı açıklamada, akademiye kaydolmak için dışarıda bekleyen kalabalığa yönelik bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 35 kişinin yaşamını yitirdiği, 68 kişinin de yaralandığı belirtildi. Öte yandan Yemen resmi haber ajansı SABA’da yer alan haberde, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin her türlü terör eylemini kınayarak, ölenlerin yakınlarına başsağlığı dilediği, yaralılar için acil şifa temennisinde bulunduğu kaydedildi.
Haberde, Hadi’nin ölenlerin İçişleri Bakanlığı nezdinde üsteğmen rütbesiyle kaydedilmesi, yaralıların ise astsubay olarak tayin edilmesi yönünde karar çıkartacağı ifade edildi. Yemen Temsilciler Meclisi'nden yapılan açıklamada ise olay kınanarak, katillerin yakalanması için ordu, emniyet teşkilatı ve hükümetin sorumluluğunu yerine getirmesi çağrısı yapıldı. Her türlü terör eylemine karşı bütün kesimlerin birlik olmaya çağrıldığı açıklamada, ülkenin maslahatının tüm çıkarların üstünde tutulması istendi. Yemen resmi haber ajansı SABA’da daha önce yayınlanan haberde, bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 33 kişinin hayatını kaybettiği, 62 kişinin de yaralandığı belirtilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...