Tgrt Haber
31 Ekim 2015 03:24

Yemen'de çıkan çatışmalarda 28 kişi öldü

Yemen'deki Husilere bağlı keskin nişancılar tarafından açılan ateş sonucu 28 kişi yaşamını yitirdi.

Yemen'de çıkan çatışmalarda 28 kişi öldü
yemen, beyda,

Husilerin kontrolündeki Yemen'in resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Suudi Arabistan'ın güney sınırında bulunan Asir iline bağlı Rabua bölgesinde 3 Suudi askeri, Husi keskin nişancılarının açtığı ateş sonucu öldürüldü. Haberde Husilerin, Dahran Asir'deki pek çok mevziye topçu saldırısı düzenlediği ve Suudi ordusundan yaralananlar olduğu da belirtildi. Suudi Arabistan'dan konuyla ilgili resmi açıklama yapılmadı, iddialar bağımsız kaynaklar tarafından da doğrulanmadı.
 
Beyda'da çıkan çatışmalarda 28 kişi öldü
 
Yemen'in orta kesimindeki Beyda vilayetine bağlı ez-Zahir ilçesinde Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda da 28 kişi hayatını kaybetti. Çatışmalarda HDG mensuplarından 12, Husilerden ise 16 kişinin öldüğü, her iki taraftan da çok sayıda yaralı bulunduğu belirtildi.   AA muhabirine konuşan yerel kaynaklar, devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerin de destek verdiği Husiler ile HDG arasında akşam saatlerinde başlayan şiddetli çatışmalarda iki taraftan da onlarca ölü ve yaralı olabileceğini bildirdi. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon uçaklarının da söz konusu bölgelerde karadaki çatışmalarla eş zamanlı Husi hedeflerini vurduğu, ölü ve yaralılar olabileceği kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...