Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Ocak 2022 23:00

Yemen'de hapishaneye saldırı: Onlarca ölü ve yaralı var

Yemen'de hapishaneye Suudi Arabistan destekli Arap koalisyonu tarafından hava saldırısı düzenlendi. Saldırı sonucu ilk belirlemelere 70 kişinin öldüğü, 138 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Yemen'de hapishaneye saldırı: Onlarca ölü ve yaralı var
yemen,,saldırı,

 

Yemen'de hükümete destek veren Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçleri ile İran destekli Husiler arasındaki şiddetli çatışmalar sürüyor. Husilerin kontrolündeki Saada kentine koalisyon güçleri tarafından hava saldırısı düzenlendi. Geçici gözaltı merkezinin hedef alındığı saldırı sonucu çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildirildi.

EN AZ 70 ÖLÜ VAR

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütünün Twitter hesabından yapılan açıklamada, hava saldırısının İran destekli Husilerin kontrolündeki Saada bölgesindeki Remand Hapishanesi'ne düzenlendiği kaydedildi. Dün gece düzenlenen saldırı sonrası ölü ve yaralıların El-Cumhuriye Hastanesine nakledildiği belirtilirken, ilk belirlemelere göre 70 kişinin öldüğü, 138 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Yemen'de hapishaneye saldırı: Onlarca ölü ve yaralı var

ÜLKE GENELİNDE İNTERNET BAĞLANTISI KESİK

Yemen’de Aden kenti hariç dünden bu yana internet kesintisi yaşandığı bildirildi. Husiler, kesintinin nedeninin koalisyon güçlerinin El Hudeyde kentindeki bir telekomünikasyon tesisine düzenlediği saldırı olduğunu öne sürdü.

BAE’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Lana Nusseibeh dün yaptığı açıklamada ise, koalisyon güçlerinin Yemen'de düzenlediği hava saldırılarına ilişkin soruya, "Koalisyon, tüm askeri operasyonlarında uluslararası hukuka ve orantılı yanıta uymayı taahhüt eder" dedi.

Öte yandan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana Yemen'de başkent Sana ve bazı bölgelerin kontrolünü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetini destekliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...