Tgrt Haber
07 Şubat 2015 11:29

Yemen'de Husi karşıtı gösterilere müdahale

Yemen'in başkenti Sana'da Ensarullah Hareketi'ne karşı düzenlenen gösterilere Husilerin müdahale ettiği bildirildi.

Yemen'de Husi karşıtı gösterilere müdahale
yemen, husi,

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, başkentteki Değişim Meydanı'nda biraraya gelen göstericiler, "Husilerin darbesini" protesto etti. Husilerin gerçek mermi kullanarak müdahale ettiği gösteride bir eylemcinin kaçırıldığı belirtildi.
Öte yandan, Husilerin, Taiz kentinde kendilerine muhalif insan hakları savunucusu Ahmed el-Vafi'yi de kaçırdığı ifade edildi.
Vafi'nin, Husilerin dün ilan ettiği Anayasa Manifestosu'nun kutlamalarını protesto için kentteki Kültür Merkezi önünde düzenlenen gösteri sırasında alındığı kaydedildi.
Husiler, hükümet ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin istifasının ardından, ülkedeki siyasi geçiş sürecini belirleyecek manifestoyu dün akşam saatlerinde açıklamıştı. Mevcut anayasanın yürürlükte kalacağı belirtilen manifesto, 5 üyeli "Başkanlık Konseyi" ve 551 sandalyeli "Ulusal Geçiş Meclisi"nin kurulmasını öngörüyor.
Ülke genelinde yaşanan siyasi belirsizliğin ''sorumlusu'' olarak gösterilen Husiler, karşıt gruplarca sık sık protesto ediliyor. Sana, İbb, Hudeyde ve Taiz kentlerinde Husi karşıtı gösteriler düzenleyen Yemen Devrim Gençliği'ne bağlı gruplar, Husileri ''darbecilikle'' suçluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...