Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 May 2021 19:14

Yemen'in Taiz kentinde çatışma

Kısmı sükunet sona erdi. Yemen'in Taiz kentinde çatışmalar bayramda yeniden başladı

Yemen'in Taiz kentinde çatışma
yemen,,taiz,

Yemen'de sular durulmuyor. Çatışmlar yeniden başladı. Bunun üzerine Yemen ordusu açıklama yaptı. Saldırılar hükümet güçlerince püskürtüldü. Kentin batısı ve güneyindeki Makbana ve Es-Salv cephelerinde de Husilerin hücumuyla şiddetli çatışmalar yaşandığı aktarıldı.

5 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Yaşanan gelişmeler üzerine Askeri bir kaynak, hükümet cephesinden 5 askerin öldüğünü söyledi. Yemen'deki İran destekli Husiler, 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

DAHA ÖNCE DE 5 ÇOCUK HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Yemen'in Taiz kentinde çatışma

Hudeyde'nin El-Muravaa ilçesinde patlamamış mühimmatın infilak etmesi sonucu 3 çocuğun hayatını kaybetti, 2'si çocuk 3 kişi yaralandı. Yemen ordusuna bağlı "September Net" sitesinde yer alan açıklamaya göre, Taiz'in batısındaki Makbana ilçesinde Husilerin attığı bir havan topu mermisinin patlaması sonucu 2 çocuk hayatını kaybetti.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...