Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Ocak 2018 03:28

Yemenli siyasi ve sivil oluşumlara, 'sağduyu' çağrısı

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Aden'de düzenlenmesi beklenen gösteriler öncesi Yemenli siyasi ve sivil oluşumlara, "sağduyu" çağrısı yaptı.

Yemenli siyasi ve sivil oluşumlara, 'sağduyu' çağrısı
aden,protesto,sağduyu çağrısı

Koalisyon güçlerinden yapılan açıklamada, geçici başkent Aden'deki gelişmelerin yakından takip edildiği belirtilerek, bugün kentte düzenlenmesi beklenen yönetim karşıtı gösterilerin öncesinde Yemenli siyasi ve sivil oluşumlara, "sağduyu" çağrısı yapıldı.  

Husileri hezimete uğratmak ve Yemen'deki doğal kaynakları kontrol etmesinin önüne geçmek için diyalog dilinin benimsenmesi gerektiği belirtilen açıklamada, "Husilerle mücadele, Yemenli tüm oluşumların birlik içinde olmasını, çabaların siyasi ve askeri olarak yoğunlaştırılmasını, bölünmeye ve devlet kurumlarını zayıflatmaya neden olan adımlardan kaçınılmasını gerekli kılıyor." ifadesine yer verildi. 

Ayrılıkçı Güney Hareketi'nin kurduğu "Siyasi Geçiş Konseyi", kurtarılan tüm bölgelerdeki destekçilerini, Aden kentine "yeterli hizmeti sunmayan" Ahmed bin Dağr hükümetinin istifasını talep etmek için pazar günü kentte toplanmaya çağırmıştı. 

 Bin Dağr da dün yaptığı açıklamada, Aden'in gerginliği kaldıramayacağına işaret ederek, hükümetin kente daha fazla hizmet sunacağını taahhüdünde bulunmuştu. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...