Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Ocak 2017 11:19

Yemin töreninde polis kamerası yok

Washington polisinin, müstakbel Başkan Trump’ın yemin töreni sırasında memurların vücut kameralarını kapatma kararı tartışmalara neden oldu

Yemin töreninde polis kamerası yok
trump,yemin töreni,

ABD’nin başkenti Washington’da bugün gerçekleştirilecek olan Donald Trump’ın başkanlık yemin töreni sırasında görev yapacak polis memurlarının vücut kameralarını kapatacakları açıklandı. Polisten yapılan açıklamada, memurların müdahil oldukları olayları görüntülemek için kullandıkları vücut kameralarını, yarın Trump’ı protesto için düzenlenecek kadınlar yürüyüşü sırasında da kullanmayacağı belirtildi.

Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU) polisin kameraları kapatma kararını memnuniyetle karşılarken pek çok aktivist kameraların kapatılmasının, yemin töreni sırasında düzenlenecek protesto gösterilerinde güvenlik güçlerinin aşırı şiddet kullanmalarına zemin hazırlayabileceği uyarısında bulundu.

ACLU yöneticileri, eyalet yasaları uyarınca polisin vücut kameralarını sadece yasaların çiğnendiği durumlarda görüntü almak için kullanabildiklerini, bu nedenle yemin töreni sırasında kameralara ihtiyaç olmayacağını savunuyordu. ACLU, polisin görüntü alması halinde, Trump protestocularının yüz tanıma programı sayesinde kimliklerinin tespit edileceğini öne sürmüştü.

‘Maaşlı’ protestocular

Washington Times gazetesi, ‘Demand Protest’ adlı şirketin, ABD genelinde düzenlenen Trump karşı protestolara katılanlara 2 bin 500 dolara kadar ödeme yaptığını öne sürdü. Göstericilere katıldıkları her eylemde saat başına 50 dolar ödeme yapıldığını iddia eden gazete, göstericilerin ‘maaş’ alabilmek için yılda en az altı eyleme katılmak zorunda olduklarını vurguladı.

Başkentte devir teslim

- 09.30 (TSİ 19.30) Yemin töreni konserlerle başlayacak. Etkinliğe eski ABD başkanları, Kongre ve Mahkeme üyeleriyle birlikte diplomatlar ve halk katılacak.

- 11.30 Dini liderlerin dualarının ardından önce Başkan Yardımcısı Mike Pence, ardından da Başkan Donald Trump yemin edecek.

- 15.30 Trump ve Pence, aileleriyle Kongre’den Beyaz Saray’a kadar sürecek geçit törenine katılacak.

- 19.30 Trump ve Pence, eşleriyle birlikte başkentte düzenlenecek 3 ayrı baloya katılacak.

‘Jenner’ı dansa kaldır’

Danışmanları, Trump’ın yemin töreninin ardından düzenlenecek baloda, reality şov yıldızı Caitlyn Jenner’ı dansa kaldırması tavsiyesinde bulundu. Televizyon yıldızı Kim Kardashian’ın üvey babası olan Bruce Jenner, geçirdiği cinsiyet değişikliği ameliyatının ardından ‘Caitlyn’ adını almıştı.

Taraftarlarına yemek ısmarladı

Trump, önceki gün yemin törenini izlemek için Florida’dan Washington’a gelen ve sahibi olduğu ‘Trump Oteli’nde kalan Jenna Setticasi ve arkadaşı Michelle Rosser-Seiz’e yemek ısmarladı. Trump taraftarı 2 kadın, otelin restoranında yemek yerken bir anda karşılarında müstakbel Başkan’ı görünce şaşkınlığa uğradı. Setticasi ve Seiz’le bir süre sohbet eden Trump daha sonra 2 kadının bin doları bulan yemek faturasını ödedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...