Tgrt Haber
18 Ekim 2021 20:44

Yeni Mavi Balina: Squid Game! Çocuklar için uzmanlardan peş peşe uyarı

Netflix'in dünya çapında izlenen dizisi Squid Game çocuk oyunlarını merkezine alan şiddet temasıyla akıllara Mavi Balina oyununu getirdi. İngiltere'de öğretmenler çocukların ünlü dizi Squid Game'i taklit eden oyunlar oynamaya başladıkları ve şiddet eğilimi gösterdikleri konusunda uyarıda bulundu.

Yeni Mavi Balina: Squid Game! Çocuklar için uzmanlardan peş peşe uyarı
Squid Game,İngiltere,Netflix,Güney Kore

Netflix’in orjinal dizileri arasında yer alan Squid Game 111 milyondan fazla kullanıcı tarafından izlendi. Güney Kore yapımı dizi, Güney Kore'nin unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarını oynayarak para kazanmaya çalışan bir grup insanın ölüm oyununu konu alıyor.Squid Game'de yer alan basit, masum çocuk oyunlarının vahşetle yan yana kullanılması dünya üzerinde pek çok ebeveyni rahatsız etti. Geçtiğimiz yıllarda çok sayıda çocuğun ölümüne neden olan, kötü niyetli internet korsanları tarafından oluşturulan Mavi Balina oyununda da benzer içerikler kullanıldı.Çocukları korkutarak farklı etaplardan oluşan bir oyunun içine dahil eden Mavi Balina'nın son bölümünde ise çocuklar intihara teşvik ediliyordu. 

KIYAFETLERİ SATIŞA ÇIKTI

Para ödülü 45.6 milyar Kore Won'u yani yaklaşık 38 milyar dolar. Ama oyuncular kaybettiklerinde oyunun ölümle sonuçlanabileceğini sonradan fark ediyor. Dizinin popülaritesi sonucu, karakterler ve hikayeyle bağlantılı çok sayıda kıyafet, ayakkabı gibi çeşitli ürünler de satışa sunuldu.

UZMANLAR VELİLERE SESLENDİ

İngiltere genelindeki okullarda görevli öğretmenler Squid Game isimli fenomen diziyi izleyen öğrencilerindeki tehlikeli değişimi fark etti. Öğretmenler ortak bir kararla çocukların diziyi seyretmemeleri için ailelere seslenip televizyon, tablet, akıllı telefon gibi elektronik cihazlarının ayarlarını gözden geçirmeleri çağrısı yaptı. Bir çok uzman yaş sınırı 15 olan dizinin ilköğretim seviyesindeki çocuklar için kesinlikle uygun olmadığının altını çizdi. 

TÜM DÜNYADAN UYARILAR GELDİ

Avustralya'daki okullar ebeveynlerden çocuklarının diziyi izlemediğinden emin olmalarını istedi. Belfast'taki ebeveynlerden ebeveyn kontrollerinin "açık" konumda kilitlendiğinden emin olmaları isteniyor. California'daki uzmanlar dizinin 16 yaş altı çocuklar tarafından izlenmemesi gerektiğini belirterek, “Dizi gereksiz yere şiddet içeriyor ve bu görüntüler insanları şiddete karşı duyarsızlaştırma potansiyeline sahip. Çocuklar bu konuda özellikle savunmasızdır.” uyarısında bulundu.

Konuyu Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tunay Kamer TGRT Haber ekranlarında değerlendirdi...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...