Tgrt Haber
05 Haziran 2021 09:58

Yeni müjdeler için gözler Yavuz'a çevrildi

Amasra-1 kuyusunda sondaj çalışmaları yapan Fatih Sondaj Gemisi, 135 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetti. Heyecanlandıran keşif sonrası gözler, Mersin’in Silifke İlçesine bağlı Taşucu Mahallesi açıklarında demirleyen Yavuz sondaj gemisine çevrildi.

Yeni müjdeler için gözler Yavuz'a çevrildi
Amasra-1,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Fatih Sondaj Gemisi,Yavuz sondaj gemisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Sondaj Gemisi’nin 135 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfettiği müjdesini verdi.  Gözler yeni müjdeler için Yavuz sondaj gemisine çevrildi.

GÖREV YERİNE HAREKET EDECEK

Silifke ilçesindeki Mahallesi açıklarında demirleyen “Yavuz sondaj gemisi”, kıyıya yaklaşık 500 metre uzaklıkta bir sonraki görevine hazırlık, bakım ve ikmal işlemlerini sürdürüyor.

Altıncı nesil ultra derin deniz sondaj gemisi Yavuz, hazırlık, bakım ve ikmal işlemlerini tamamladıktan sonra yeni görev yerine hareket edecek. İkmal ve bakım için Taşucu açıklarında bekletilen 230 metre uzunluğunda ve 36 metre genişliğindeki gemiye, hücum botları da eşlik ediyor.

TÜRKİYE İLK 30'A YÜKSELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni doğal gaz rezervi keşfedildiğini duyurmuştu. Bu keşifle beraber bölgedeki doğal gaz rezervi 540 milyar metreküplük seviyeye ulaştı.

Bulunan yeni doğal gaz keşfi ile birlikte Karadeniz'deki toplam gaz keşfi 540 milyar metreküpe ulaştı. Bu rakam ile birlikte Türkiye, ülkelere göre doğal gaz rezervi sıralamasında ilk 30’a yükseldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...