Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Eylül 2021 16:00

Yeni salgın olasılığı: Milyonlarca kişi enfekte olabilir

Çin ve Güneydoğu Asya'da her yıl binlerce kişiyi, Covid-19'a benzer birçok koronavirüs taşıyan hayvanların enfekte ettiği ortaya çıktı.

Yeni salgın olasılığı: Milyonlarca kişi enfekte olabilir
salgın,hastalık,covid,koronavirüs

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktığı düşünülen Covid-19 virüsünün kaynağı hala bulunamadı ve virüsün kaynağı birçok ülke için artık bir yarış haline geldi. Son olarak ise New York merkezli EcoHealth Alliance ve Singapur'daki Duke-NUS Tıp Okulu'nun araştırmacıları, Covid-19'un kaynağı hakkındaki yarasa iddiasının ardından çalışmalarını hızlandırdılar. Bu esnada da yeni bir salgın olasılığı konusunda uyarılarda bulundular. Araştırmacılar, her yıl bu tür 400 bin enfeksiyonun meydana geldiğini tahmin ettiklerini açıkladılar. 

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü'nün desteklediği araştırmaya dair açıklamalar yapan Sidney Üniversitesi'nden Edward Holmes, şunları söyledi:

''Bu, muhtemelen insanların hangi sıklıkla yarasalardan bulaşan Sars bağlantılı koronavirüsle enfekte olduğunu ölçen ilk araştırma denemesi.''

TEHLİKEYE AÇIK YERLER

Araştırmaya göre, Asya alt kıtası koronavirüsle enfekte olabilen yaklaşık iki düzine yarasa türüne ev sahipliği yaptığını açıkladı. Ayrıca Güney Çin ve Mynmar'ın bazı bölgeleri, Laos, Vietnam ve Endonezya'nın virüs salgınına karşı tehlikeye açık yerler olduğunu bildirdi.

Çalışmada ayrıca, yalnızca Asya’da yaklaşık 478 milyon insanın corona virüs taşıyan yarasalarla aynı yerde ikamet ettiklerini ortaya koydu.

Yeni salgın olasılığı: Milyonlarca kişi enfekte olabilir

MİLYONLARCA KİŞİ HASTA OLABİLİR

EcoHealth Alliance'tan Peter Daszk ve çalışma arkadaşlarının araştırmasında ise Güneydoğu Asya'da yarasadan insana geçen koronavirüsün yılda yaklaşık 50 bin kişiyi enfekte ettiği, bu sayının milyonlara kadar ulaşabileceği ön görüldü. Ayrıca çoğu ya hafif semptomlara sahip olduğu ya da hiç semptom göstermediği için insanlara kolayca bulaştığı tespit edildi.

Öte yandan Dr. Daszak, laboratuvar sızıntısı teorisiyle gündeme gelen Wuhan Viroloji Enstitüsü tarafından finanse edilen bir araştırmada yer aldığı için kamuoyunun eleştirilerine maruz kalmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...