Tgrt Haber
20 Ekim 2021 11:43

Yeni varyant İngiltere'de çıktı İsrail'e sıçradı

İngiltere'deki vaka artışı nedeniyle ortaya çıkan yeni varyant AY 4.2 İsrail'de görüldü. Yeni varyantın Avrupa'dan gelen 11 yaşındaki bir çocukta tespit edildiği belirtildi.

Yeni varyant İngiltere'de çıktı İsrail'e sıçradı
ay 4.2,varyant,covid-19,koronavirüs,delta

Hindistan'da ortaya çıkan Delta varyantının alt varyantı olarak kabul edilen, İngiltere'de ortaya çıkan AY 4.2 varyantı İsrail'e sıçradı. Diğer varyantlara oranla daha bulaşıcı olduğu düşünülen varyanta dair İsrail Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ''Avrupa'da bir dizi ülkede keşfedilen AY 4.2 varyantı İsrail'de tespit edildi.'' denildi.

İsrail bakanlığı, varyant taşıyıcısının Avrupa'dan gelen 11 yaşındaki bir çocuk olduğunu ve Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nda tespit edildiğini belirtti. Ayrıca bakanlık, caryantlı çocuğun karantinaya alındığını, başka kimseyle temaslı vaka tespit edilmediğini açıkladı. 

Öte yandan İsrail sınırlarını yeniden açmayı planlarken, vaka sayısındaki artış nedeniyle erteleme kararı aldı. İsrail'de ağustos sonu ve eylül başında günlük vaka sayısı 11 bini geçti. Ülkede Pfizer/BioNTech aşısının üçüncü dozunu vatandaşlara uygulamak için kampanyalar başladı.

Yeni varyant İngiltere'de çıktı İsrail'e sıçradı

İNGİLTERE'DEKİ YENİ VARYANT AY 4.2

İngiltere'de son zamanlarda sürekli olarak vatandaşların PCR test sonuçlarının negatif çıkmasına rağmen Covid-19 hastası olamlarıyla beraber yeni varyant alarmı verilmişti. Bilim insanları ise Delta varyantından daha bulaşıcı olabilen yeni bir varyantı izlediklerini açıklamışlardı.

AY 4.2 adı verilen varyantın halihazırda Birleşik Krallık vakalarının neredeyse yüzde 10'unu oluşturduğu belirtilirken, Cambridge'deki Wellcome Sanger Enstitüsü'nde Covid-19 Genomik Girişimi direktörü Jeffrey Barrett ve University College London Genetik Enstitüsü müdürü Francois Balloux, AY 4.2'nin dünyada baskın tür olan Delta varyantından yüzde 10 ila 15 daha bulaşıcı göründüğünü söylemişti.

Balloux, ön kanıtlar doğrulanırsa, AY.4.2'nin pandeminin başlamasından bu yana en bulaşıcı koronavirüs türü olabileceğini şu sözlerle ifade etmişti:

''Ancak bu aşamada dikkatli olmamız gerekiyor. Britanya varyantı bu şekilde çıkış yaptığı tek ülke ve artmasının şansa bağlı bir demografik olay olduğunu yine de göz ardı edemem.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...