Tgrt Haber
14 Haziran 2021 13:26

Aşı olmayanlar AVM'lere giremeyecek

Ağustos ayıyla beraber Suudi Arabistan'da koronavirüs aşısı olmayanlar AVM'lere giremeyecek kararı alındı.

Aşı olmayanlar AVM'lere giremeyecek
koronavirüs aşısı,suudi arabistan

Koronavirüs pandemisinde aşı olanların sayısı artıkça etkisini kaybetmeye devam ederken birçok ülke aşı olmaya teşvik için yeni kararlar alıyor. Pakistan'da alınan yeni karara göre aşı olmayanlar telefonlarını kullanamayacak kararının ardından Suudi Arabistan'da da 1 Ağustos'tan itibaren aşı olmayan kişiler alışveriş merkezlerine giremeyecek. 

YENİ KARAR HAC ZİYARETLERİ KAPSAMINDA

Suudi Arabistan Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Abdulrahman Al-Hussein, yeni yasağı duyurdu. Al-Hussein, AVM'leri ziyaret etmek isteyenlerin COVID-19'a karşı en az bir doz aşı almış olmak zorunda olduğunu belirtirken, kararın Suudi Arabistan Ticaret Bakanlığı’nın Hac ziyaretlerin hazırlıkları kapsamında geldiğini dile getirdi. Ülkedeki AVM’lerde deneme kabini ve dokunmatik ekranların kullanılmasına izin verilirken, sosyal mesafe kuralının uygulanacağı ve dezenfekte işlemlerinin de sık sık yapılacağı bildirildi.
Öte yandan, Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı spor ve eğlence etkinlikleri ile kültürel faaliyetlere katılmak isteyenler için 1 Ağustos'tan itibaren aşılamanın zorunlu olacağını açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...